2020-07-04 00:25

MOTIVARE arestare Nicuşor Constantinescu: A sfidat organele judiciare, a încălcat cu rea-credinţă obligaţiile impuse de lege

 |  07:32
MOTIVARE arestare Nicuşor Constantinescu: A sfidat organele judiciare, a încălcat cu rea-credinţă obligaţiile impuse de lege

Tribunalul Bucureşti a precizat, în motivarea deciziei de confirmare a mandatului de arestare emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu, că preşedintele suspendat al CJ Constanţa a sfidat constant organele judiciare şi a încălcat cu rea-credinţă obligaţiile impuse de lege.

"Reaua-credinţă de care a dat dovadă inculpatul în încălcarea obligaţiilor impuse în sarcina sa reiese, fără îndoială, din atitudinea acestuia, inculpatul nefăcând nimic altceva decât să sfideze constant organele judiciare, înţelegând să încalce în mod flagrant obligaţiile impuse în sarcina sa, fără nicio justificare", a precizat judecătorul de la Tribunalul Bucureşti în motivarea deciziei.

Potrivit sursei citate, probele strânse la dosare oferă motive suficiente pentru a considera drept plauzibil riscul ca Nicuşor Constantinescu să fugă sau să împiedice administrarea justiţiei, risc ce reiese din modul în care s-a purtat.

 "Modalitatea de comitere a presupuselor infracţiuni pentru care este cercetat inculpatul, dar şi conduita sa procesuală denotă o anumită înclinaţie a inculpatului spre ignorarea normelor de drept", subliniază magistratul.

În ceea ce priveşte starea de sănătate a inculpatului, "fără a nega gravitatea bolii de care suferă inculpatul, aspect atestat de înscrisuri medicale", instanţa arată că este evident faptul că "aceasta nu a constituit un impediment în adoptarea de către Nicuşor Constantinescu a unei conduite de sustragere de la judecată.

Tribunalul Bucureşti a confirmat, în 6 noiembrie, mandatul de arestare emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu, el fiind dus în arest.

Nicuşor Constantinescu a fost reţinut, în 4 noiembrie, de autorităţile din Turcia, după ce Ministerul Justiţiei a transmis documentelor necesare pentru aducerea lui în ţară, pentru a fi arestat preventiv în dosarele în care este judecat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz