2019-12-06 03:00

Motivele pentru care trei sferturi din AMBULANŢE trebuie scoase din uz

 |  16:24
Motivele pentru care trei sferturi din AMBULANŢE trebuie scoase din uz

Florentin Dincă

Aproape trei sferturi din AMBULANŢELE din România au o vechime mai mare de şapte ani şi, conform normelor europene, trebuie scoase din uz, fiind un adevărat pericol pentru pacienţii transportaţi, cadrele medicale şi ceilalţi participanţi la trafic. Mai mult decât atât, în unele judeţe sunt AMBULANŢE care au la bord un milion de kilometri. Din acest motiv, pică mereu câte ceva de pe ele şi au nevoie de reparaţii o dată la câteva zile. La nivel naţional, sunt 2.085 de AMBULANŢE. 1.543 dintre ele, adică 74 la sută, au peste şapte ani vechime.

Silviu Popescu este şofer la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov de 12 ani. AMBULANŢA pe care o conduce a fost pusă în uz cu trei ani înainte ca el să se angajeze, fiind cu tabla ruginită pe ea.

„Are în jur de 400 şi ceva de mii de kilometri, dar vă daţi seama că această maşină a funcţionat zi şi noapte. În Uniunea Europeană, aceste maşini se înlocuiesc. Parcul auto de la Serviciul de AMBULANŢĂ Bucureşti Ilfov numără 182 de AMBULANŢE. Dintre acestea, cele mai vechi AMBULANŢE sunt din anul 2001. Trebuie înlocuite în jur de 42 de AMBULANŢE cât mai repede”, precizează Alis Grasu, managerul Serviciului de AMBULANŢĂ Bucureşti Ilfov, potrivit tvr.ro. Autorităţile se laudă că anul acesta vor cumpăra 4.000 de AMBULANŢE noi. Licitaţiile par să fi fost deja demarate. Însă e mult, foarte mult până departe.

La Iaşi, situaţia e şi mai gravă. Aproape toate cele 66 de AMBULANŢE ar trebui trimise la fier vechi, pentru că au parcurs mai mult de 500 de mii de kilometri. Din cauza uzurii, în fiecare zi, cel puţin zece maşini sunt în service pentru reparaţii. În Dolj sunt 56 de AMBULANŢE. Mai mult de jumătate au depăşit de asemenea pragul de 500 de mii de kilometri. Unele au chiar de două ori mai mulţi kilometri la bord. Alt judeţ, aceleaşi probleme. În Timiş sunt 72 de ambulanţe. Aproape 50 ar trebui casate. Ultimele AMBULANŢE noi au fost trimise aici acum doi ani. A fost vorba însă doar de două.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-05Parerea ta...

Doresc sa comentezCITESTE SI...

România, campioana UE. Care este capitolul la care suntem lideri detașați Gospodăriile din Uniunea Europeană au cheltuit anul trecut peste 200 miliarde euro (echivalentul a 1,3% din PIB-ul Uniunii Europene) pentru comunicaţii (servicii poştale şi servicii şi echipamente de telefonie şi telefax), ceea ce reprezintă 2,3% din cheltuielile totale de consum ale gospodăriilor, arată datele publicate marţi de Eurostat
03 Dec 2019 |

PUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray