2020-01-27 15:02

NEAGA de la CNAIR, pe făraș! Cum a ajuns șeful de la autostrăzi indezirabil în ochii lui DĂNCILĂ

 |  10:57
NEAGA de la CNAIR, pe făraș! Cum a ajuns șeful de la autostrăzi indezirabil în ochii lui DĂNCILĂ

După demiterea șefilor de la ANAF și CNAS, premierul Dăncilă pregătește debarcarea - chiar în această săptămână! -, a șefului unei alte instituții „grele” a statului.

Este vorba de Narcis Neaga, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care în ultima vreme a început să o dea în bară rău de tot cu proiectele de drumuri și autostrăzi pe care le gestionează.

Așa s-a ajuns că, întrebată fiind de domeniul infrastructurii, Dăncilă a reacționat foarte dur la adresa lui Neaga: „Voi vorbi cu domnul Cuc să vedem cât de important este pentru proiectele viitoare domnul Neaga. Va trebui să luăm niște măsuri foarte stricte și acum am posibilitatea să le iau. Vreau să fac un Departament al proiectelor de infrastructură sub coordonarea primului-ministru în care săptămânal vreau să văd progresele făcute”.

Simțind că este pe făraș, Neaga – rămas acum descoperit, după ce Dragnea, cel care l-a propulsat, a ajuns după gratii – se zbate în toate direcțiile, promițând că va finaliza lucrările în cadrul acelor proiecte care au fost întrerupte prin rezilierea contractului cu cei care câștigaseră licitațiile.

„Noi vrem să finalizăm lucrările începute și nefinalizate de către constructorii cărora le-am reziliat contractele. Vor mai fi și alte contracte reziliate pentru că nu vrem să mai stăm în genunchi în fața nimănui. Ne-am săturat de explicații, de intervenții că ‘nu ne-ați dat terenul la timp’. Nu este adevărat!”, a declarat Neaga, la o conferință de profil.

Cam tardive angajamentele lui Neaga, mai ales că este a doua oară în ultimul an când premierul Dăncilă anunță public că ar putea fi înlăturat din funcție.

Astfel, la începutul lunii decembrie 2018, șeful Guvernului îl avertiza pe Neaga că, dacă nu va termina până la sfârșitul anului 100 de km de autostradă, „va pleca acasă”. Până la urmă, deși nu a finalizat decât 60 de km în 2018, Neaga a fost păsuit de premier, cu condiția să termine și restul de 40 de km – aflați în faza de finalizare – în următoarele câteva luni.

Inutil să mai precizăm că pe respectivele tronsoane încă se lucrează, deși am trecut de jumătate lui 2019!

Șeful DRDP București și aranjamentele de la Giurgiu - imaginea debandadei din curtea lui Neaga

Motivele care justifică schimbarea lui Neaga sunt însă mai multe, iar unul dintre ele, foarte important, este acela că menține în funcții, la direcțiile regionale de drumuri și poduri, mulți directori incompetenți, pile ale unor baroni de prin țară, care fac tot felul de jocuri la limita legii.

Un caz flagrant, despre care PUTEREA a scris de mai multe ori în ultimul an, este Dan Augustin Dinu, șeful DRDP București, soțul deputatei PSD Elena Dinu, una din protejatele baronului de Giurgiu, Niculae Bădălău.

Acest Dinu, este de doi ani de zile vătaful celei mai mari direcții regionale a CNAIR, care acoperă 9 județe din sudul României.

Iar printre firmele abonate la contractele cu DRDP București se numără și unele aparținând afaceristului giurgiuvean George Cușă, nimeni altul decât nașul lui Gabriel Bădălău, fiul actualului ministru al Economiei. De la asfaltări și până la deszăpeziri și lucrări de întreținere, Gecor – una dintre firmele lui Cușă -, este nelipsită atunci când se împart contracte de milioane de euro de la DRDP București.

Pentru că, în județul Giurgiu, dacă Cușă este nașul lui Bădălău jr., la fel de adevărat este că președintele Consiliului Județean, Marian Mina, este finul lui Bădălău senior, iar contractele și aranjamentele sunt practic o afacere de familie.

Toate aceste lucruri sunt de notorietate, iar incompetența lui Dinu și contractele date pe ochi frumoși, finalizate apoi prin lucrări de mai mare jena, sunt toate în curtea lui Neaga de la CNAIR. Care a preferat să închidă ochii!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-13Parerea ta...

CUPIDON
13 Iun 2019

Cel mai important aspect este numirea de catre NEAGA a amantei sale (jurista) la conducerea DRDP Cluj pe postul de REPREZENTANT LEGAL , cu toate ca in organigrama este functia de DIRECTOR GENERAL REGIONAL (ocupata in toate DRDP -urile de ingineri). Asta da MERITOCRATIE marca PSD !!!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine