2020-06-07 00:20

Negoiță angajează la Sectorul 3 un SRL cu datorii şi pierderi, controlat de interpusul Grosu

 |  21:01
Negoiță angajează la Sectorul 3 un SRL cu datorii şi pierderi, controlat de interpusul Grosu

P24

PSD suflă vânt din pupa proiectului „Primăria SRL”. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, mută „panseluțele”, adică o parte din întreţinerea spaţiilor verzi, de la ADPB SA, firmă care a prestat acest serviciu în ultimii 10 ani, al cărei proprietar este Consiliul Local Sector 3, la ADMINISTRARE ACTIVE S.R.L. Această din urmă firmă aparţine tot primăriei, dar are datorii de peste 48 de milioane în 2015, realizate cu doar 4 angajaţi. Deşi Curtea de Conturi a acuzat cheltuielile enorme făcute de primăriile de sector cu „panseluţele”, Negoiţă nu se potolește. Foarte interesant este că șeful CA și administratorul ADMINISTRARE ACTIVE S.R.L este Ionuţ Ciprian Grosu, angajat şi la RING Media Group, firmă controlată de familia Negoiţă. Grosu a fost și consilier politic în cadrul biroului Parlamentar al deputatului Robert Negoiţă, precum și consilier de campanie la alegerile parlamentare din 2008.

Proiectul de hotărâre prin care o parte din activitatea de întreţinere a spaţiilor verzi se va transfera de la firma Consiliului Local ADPB.SA., la ADMINISTRARE ACTIVE S.R.L. a fost adoptat de aleşii locali din sectorul 3. Consilierii l-au împuternicit pe primarul Robert Negoiţă să demareze procedurile de gestiune directă a societăţii cu răspundere limitată a activităţii de amenajare şi întreţinere a spaţiilor verzi – zona 1, precum şi a activităţii serviciului de întreţinere a Parcului Pantelimon. Negoiţă argumentează acest transfer prin faptul că expiră contractul încheiat încă din 2005 cu ADPB S.S. la data de 5 aprilie 2017 şi „se impune găsirea unei soluţii eficiente şi totodată economicoase pentru realizarea acestui serviciu de la data menţionată”, se arată în expunerea de motive care însoţeşte proiectul. În document se mai precizează: „Desfăşurarea în gestiune directă de către S.C. ADMINISTRARE ACTIVE S.R.L. societate comercială deţinută şi administrată integral de Consiliul Local al Sectorului 3. a activităţii serviciului de amenajare şi întreţinere a spaţiilor verzi din Sectorul 3 al Municipiului Bucuresti - zona I, precum şi a activităţii serviciului de întreţinere a Parcului Pantelimon este o soluţie care va reduce costurile realizării acestor servicii şi comportă multiple avantaje. În primul rând principalul avantaj al menţinerii tuturor activităţilor, inclusiv pe cele secundare, în interiorul societăţii comerciale este acela că angajaţii vor cunoaşte dinamica internă, iar aceştia pot fi, prin urmare, mai implicaţi decât prestatorii externi. Astfel societatea comercială nu depinde de aceşti prestatori externi ci doar de proprii angajaţi, având aşadar controlul total asupra activităţilor desfăşurate. Un alt avantaj important vine ca urmare a unui management eficient şi are ca rezultat o reducere a cheltuielilor întrucât profitul obţinut revine numai S.C. ADMINISTRARE ACTIVES.R.L. În al treilea rând, prin delegarea gestiunii acestor servicii către o societate comercială deţinută de Consiliul Local al Sectorului 3, interesul public va fi mai bine reprezentat, profitul devenind doar o componentă necesară şi nu determinantă în desfăşurarea activităţii. 

Se înzestrează o firmă cu datorii şi pierderi

Despre S.C. Administrare Active Sector 3 S.R.L. ştim că este o societate deţinută şi administrată integral de Consiliul Local al Sectorului 3, înfiinţată în 2012. Firma are 4 angajaţi şi un consiliu de administraţie compus din trei persoane. În 2015, aceasta avea active imobilizate de 36.941.667 lei; datorii de 48.081.266 lei; o cifră de afaceri de 485.817 lei şi pierderi de 433.224 lei. „Misiunea S.C. Administrare Active Sector 3 S.R.L. este aceea de a creşte calitatea vieţii în sectorul 3, prin atragerea de noi investitori, care, la rândul lor, vor crea locuri de muncă şi vor relansa economia locală.  Principalul proiect al S.C. Administrare Active Sector 3 S.R.L. este, la ora actuală, crearea Parcului ştiinţific şi tehnologic Republica, care va genera noi locuri de muncă  şi va transforma Sectorul 3 intr-o zonă mult mai atractivă pentru investitori”, se arată pe site-ul companiei. În realitate, nu se ştie cu ce se ocupă, deoarece, singurele date disponibile sunt membrii Consiliului de Administraţie şi declaraţiile de avere şi interese ale acestora. Aflăm că preşedintele CA, care este şi administrator, este plătit cu 48.000 lei anual, iar ceilalţi doi cu câte 12.000 lei anual. Şeful CA şi administratorul este Ionuţ Ciprian Grosu, începând cu 2013, angajat şi la RING Media Group, firmă controlată de familia Negoiţă, potrivit declaratiei de interese. Singurele informaţii publice, comunicate de Primăria Sector 3, despre firmă, se referă la faptul că în  decembrie 2013, S.C. Administrare Active Sector 3 S.R.L. a achiziţionat 13 ha de teren , parte a fostei platforme industriale Republica, cu scopul de a crea cel mai mare parc ştiinţific şi tehnologic din România. Preţul plătit a fost de 48 euro pe mp. În 2015, firma a cerut Consiliului General un proiect de urbanism, pentru construirea unui cartier de turnuri cu 25 de etaje în incinta fostelor uzine Republica. Proiectul propunea ca o parte dintre blocuri să fie construite în interiorul Halei Laminor, care este monument istoric de categorie A.  Proiectul a fost contestat de câteva ONG-uri, iar din acel moment nu a mai apărut nicio informaţie. Potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 98/2016, firma are cheltuieli de circa 3 milioane lei.

Explicaţia primarului

„O investiţie de genul ăsta nu produce profit de pe o zi pe alta, mai ales când discutăm totuşi de o clădire care e monument istoric, clădire de patrimoniu, aici lucrurile durează şi e un proces foarte anevoios. În consecinţă, am vazut şi eu bilanţul, e acolo o pierdere nesemnificativă, iar în mare parte din pierderea care e provocată acolo e din faptul că trebuiesc plătite taxele la Consiliul Local Sector 3, că de când terenul s-a transferat de la AVAS în societatea noastră. Societatea noastră procedează corect faţă de Primăria Sector 3 şi îşi plăteşte taxele”, a comentat Robert Negoiţă la vremea respectivă (2015).

Ionuţ Ciprian Grosu, șeful CA şi administratorul S.C. Administrare Active Sector 3 S.R.L., angajat şi la RING Media Group, firmă controlată de familia Negoiţă, a fost, în mandatul precedent, și consilier județean la Ilfov, secretar al Comisiei de Învățământ, Sănătate, Familie, Protecție Socială, Protecție Copii, Activități sportive, Agrement și Turism și membru în Comisia de Cultură, Conservarea monumentelor istorice, Culte și Minorități. Și iată cum apare o nouă za în lanțul de iubire dintre familiile Negoiță și Pandele & Firea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-13Parerea ta...

ANONIM
13 Oct 2016

NEGOITA CU MAFIA ITALIANA A DESEURILOR RADIOACTIVE SE PISA PE JUSTITIA CHOIARA SI SECURITATEA PRASTIE TRADATOARE
ANONIM
15 Oct 2016

Bucuresteni v-ati dorit primari psdisto-mafioti sa -i stapaniti sanatosi.
ANONIM
22 Oct 2016

VOI L-ATI VOTAT ACUM FACE CE VREA CUBANII VOSTRI FRAIERILOR.
CETATEAN SECTOR 3
14 Noi 2016

ar trebui verificat si faptul ca mai nou aceasta firma se ocupa de incasarea intretinerii la blocurile ANL si calculeaza dupa bunul lor plac, incarca consumul la apa dupa cum le place ......... poate pentru asi acoperii din datorii pe spinarea locatarilor . greu o sa disparia mafia asta!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine