2020-08-15 23:55

Nepoata fostului şef al SPP, Dumitru Iliescu, impusă administrator la ROMSILVA de ministrul Ioan Deneş

 |  13:47
Nepoata fostului şef al SPP, Dumitru Iliescu, impusă administrator la ROMSILVA de ministrul Ioan Deneş

PUTEREA a semnalat recent că ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, va trebui să schimbe conducerea executivă și administrativă de la Regia Naţională a Pădurilor - ROMSILVA.

Informaţiile noastre, în mare, s-au confirmat, iar în această săptămână patru dintre cei şapte membri ai Consiliului de Administraţie de la Romsilva au fost schimbaţi. Însă, noii administratorii, impuşi de către Ministerul Apelor şi Pădurilor, sunt cam pe lângă lege, adică nu îndeplinesc criteriile impuse de OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Patru dintr-o lovitură

Din cei şapte membri ai CA, patru au fosr schimbaţi - Adrian Băban, Sorin Sfârlogea, Dorel Fechete și Daniel Nicolescu, iar trei au fost încă menținuţi - Dan Achim, Răsvan Ilie Dumitru și Ion Chisăliță. În locul celor schimbaţi au fost numiţi alţi patru membrii: Alina Loredana Bontea, de la Agenţia Română de Securitate, Liviu Laza Mătiuţa, de la Ocolul Silvic Vaşcău-Bihor, Vasile Şandru Alboi - şef serviciu la Direcţia Silvică Bistriţa -adică din judeţul de unde provine ministrul Ioan Deneş - şi Petru Dan Ştefan - șeful Ocolului Silvic Mălini-Suceava. Trebuie precizat că Alina Loredana Bontea este nepoata fostului şef al SPP, generalul Dumitru (Mitică) Iliescu, adică fără nicio experienţă în domeniul silviculturii. Mitică Iliescu declara, în urmă cu câţiva ani, că el a înființat Agenţia Română de Securitate, deși în acte este deţinută de către nepoata sa.

 

Dumitru Iliescu: „Alina-Loredana Bontea este ca și fiica mea…”

 

La acea vreme, Dumitru Iliescu declara că societatea este deținută în proporție de 100% de Alina-Loredana Bontea, fiica sorei lui Iliescu. „Fata asta este a treia fată a mea, eu am crescut-o de mică”, mărturisea generalul. După ce a observat că ani la rând societatea este profitabilă, din vara lui 2014 Alina-Loredana a refuzat să-i mai înapoieze acțiunile. De aici și necazul lui Iliescu. El voia ca Hrebenciuc să intervină la Registrul Comerțului pentru a face modificări în actele firmei. „Știți că eu societatea am avut-o pe numele nepoatei mele și al lui Vlad Bontea. Ea e căsătorită cu Vlad... Nu puteam să țin pe numele meu societatea? Cu tot cu terenuri, cu tot, tot, tot, în iulie mă anunță că nu îmi mai dă societatea...De cine credeți că era pusă? De bărbat-su! Și pe el, tot eu l-am pus vicepreședinte”, se plângea Iliescu. El îi cerea la acea vreme deputatului PSD să-l concedieze pe soțul nepoatei din funcția de vicepreședinte al Protecției Consumatorului, în care fusese numit în martie 2014.

Model inedit de administrare: 30 de zile - slugă şi o zi - împărat

Ceilalţi trei noi veniţi în boardul administrativ de la Romsilva - Liviu Laza Mătiuţa, Vasile Şandru şi Petru Dan Ștefan sunt impuşi ilegal întrucât nu sunt respectate prevederile OUG nr.109/2011. Practic, cei trei sunt angajaţi ai RNP, iar de săptămâna aceasta sunt şi administratori, adică ei centrează şi tot ei dau cu capul. Mai direct, 30 de zile pe lună sunt angajaţii regiei, iar o zi, atunci când are loc şedinţa CA, sunt și administratori când hotărăsc ce vor face în perioada următoare. Deși, teoretic, nu se poate și slugă şi împărat, ministrul Ioan Deneş a demonstrat că la stat se poate. De ce? Pentru că suntem la putere şi...putem!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-20Parerea ta...

BOLSEVICII
20 Sep 2018

Dupa modelul bolsevicse conduce tara : '' Noi suntem sefii vostri , iar copii nostri vor fi sefii copiilor vostri '' Aceasta este politica mafiei psd. Fata penalului corlatean este la doar 20 de ani consiliera lui catalin ivan in P.E. Tot psdul trebui scos in afara legii in conformitate cu ''Legea partidelor politice''. Aceasta organizatie mafiota reprezinta doar interese de G.I.O.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz