2020-07-04 13:22

Nicuşor Constantinescu cere Tribunalului Bucureşti să îi prelungească şederea în SUA până la 1 octombrie

 |  14:10
Nicuşor Constantinescu cere Tribunalului Bucureşti să îi prelungească şederea în SUA până la 1 octombrie

Nicuşor Constantinescu cere Tribunalului Bucureşti să îi prelungească şederea în SUA până la 1 octombrie. Solicitarea preşedintelui CJ Constanţa urmează să fie judecată de instanţă în 23 iulie.

Cererea a fost transmisă miercuri instanţei, prin fax, de către avocaţii lui Nicușor Constantinescu. Tribunalul Bucureşti a stabilit joi că aceasta va fi luată în discuţie de un judecător de drepturi şi libertăţi în 23 iulie.

De asemenea, într-un alt dosar, Curtea de Apel Bucureşti va judeca în 18 iulie contestaţia DNA în cazul unei decizii a Tribunalului de ridicare a controlului judiciar impus preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, într-unul din dosarele în care este acuzat de fapte de corupţie.

În acest caz, Tribunalul Bucureşti a respins, în 10 iunie, cererea DNA de menţinere a măsurii preventive a controlului judiciar în cazul lui Nicuşor Constantinescu. Decizia a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Bucureşti, iar judecarea cauzei a fost de mai multe ori amânată.

Curtea de Apel Bucureşti a admis în 15 iulie contestaţia lui Nicuşor Constantinescu faţă de arestarea preventivă dispusă de Tribunalul Capitalei, decizia fiind definitivă. Instanţa a respins astfel înlocuirea controlului judiciar, dispus iniţial în cazul lui Constantinescu, cu arestul preventiv.

După judecarea contestaţiei, avocaţii lui Nicuşor Constantinescu au declarat că viza prin care acesta mai poate rămâne pe teritoriul SUA va expira la începutul lunii octombrie.

Consiliul Judeţean Constanţa a trimis marţi, noi documente medicale pentru a demonstra că preşedintele CJ, Nicuşor Constantinescu nu poate fi adus în România. Unul din documente este o scrisoare semnată de un medic român care susţine că Nicuşor Constantinescu mai are nevoie de tratament şi intervenţii chirurgicale.

“Eu sunt medicul care îl tratează pe domnul Nicușor Constantinescu şi el este în prezent în grija mea datorită condiţiilor care îi ameninţă viaţa. Domnul Nicuşor Constantinescu necesită în continuare alte tratamente şi intervenţii chirurgicale. În prezent, el nu este stabil medical să călătorească până când problemele medicale prezente nu vor fi rezolvate”, se arată într-un document datat 11 iulie şi semnat de către Doru Paul, profesor asistent de medicină de la Centrul de Cancer Monter.

Reprezentanţii CJ au mai transmis şi rezultatul unei tomografii computerizate de abdomen şi pelvis, realizată în 10 iulie la Spitalul North Shore – Long Island Sistemul de Sănătate Evreiesc. Concluziile tomografiei sunt următoarele:

“Glanda tiroidă este cufundată. Nu există andenopatii axilare, mediastinale sau hilare. Inima şi pericardul sunt normale. Aorta toracică şi principalele artere pulmonare sunt normale în diametru. Nu există nicio efuziune pleurală. Ramificaţiile traheo-bronhiale sunt evidente. Nu există noduli pulmonari masa sau consolidare. Ficatul este normal ca mărime şi contur fără leziune focală. Nu există dilatări biliare intra sau extra hepatice. Vena port este evidentă. Vezica biliară este plină de fluid. Splina, pancreasul şi glandele suprarenale sunt normale. Rinichii s-au dezvoltat simetrical fără hidronefroză. Aorta abdominală este normală în diametru. Nu există andenopatie retroperitonală, pelvică sau inghinală. Nu există ascită. Abcesul abdominal anterior este identificat ca măsurând 9.0 x 4.5 x 13.5 cm. Câteva bule de gaz au fost văzute în această colecţie. Intestinul subţire adiacent este aderent la această colecţie. Nu există o obstrucţie a intestinului. Apendixul este normal. Există o îngroşare a peretelui anterior al vezicii urinare care este de natură reactivă. Pacientul este în stare post radicală de prostatectomie. În zona operată nu se observă probleme. Structura osoasă vizualizată demonstrează schimbări degenerative în ambele coapse. Ginecomastie bilaterală uşoară este prezentă”.

Reprezentanţii CJ Constanţa au mai precizat că, aceste documente sunt autentificate prin Apostila Convenţiei de la Haga din 1961, România fiind stat semnatar al acestei Convenţii din 2001, apostila respectivă garantând recunoaşterea oficială prin lege.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz