2020-07-07 16:44

UPDATE. Nicuşor Constantinescu, eliberat de Curtea de Apel Constanța

 |  17:08
UPDATE. Nicuşor Constantinescu, eliberat de Curtea de Apel Constanța

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, va fi cercetat sub control judiciar, a decis, vineri, Curtea de Apel Constanţa, care a admis solicitarea acestuia de înlocuire a arestului preventiv, în dosarul privind nefinanţarea Centrului Militar Zonal.

UPDATE, ora 17.22: Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au judecat, vineri, contestaţia formulată de avocaţii lui Nicușor Constantinescu la decizia Tribunalului Constanţa, de menţinere a arestării preventive în cazul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa.

Instanţa a admis solicitarea lui Nicuşor Constantinescu, astfel că acesta va fi cercetat sub control judiciar, urmând să fie eliberat din Spitalul Penitenciar Rahova, unde este încarcerat.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa a fost adus la Curtea de Apel Constanţa, vineri, în jurul orei 11.20, declarând jurnaliştilor, la intrare, că se simte ca într-un sicriu.

”Mă simt oribil. Ca într-un sicriu“, a spus el.

În sală, el a fost aşteptat de soţia sa, de fiică şi de mama sa.

După ce a intrat în sala de judecată, Nicuşor Constantinescu a refuzat să-i fie scoase cătuşele, aşa cum cere procedura, solicitând să fie lăsat încătuşat. În cele din urmă, cătuşele i-au fost îndepărtate după intrarea judecătorului în sală, la solicitarea acestuia.

În timpul şedinţei, avocaţii lui Nicuşor Constantinescu au cerut din nou anularea măsurii arestului preventiv şi înlocuirea acestuia cu controlul judiciar, în timp ce procurorii DNA au susţinut că această măsură trebuie menţinută deoarece Constantinescu nu a revenit în ţară de bunăvoie, ci doar pentru că îi expirase viza pentru Statele Unite ale Americii

Instanţa a rămas în pronunţare, decizia, care este definitivă, fiind dispusă vineri după-amiază.

Nicuşor Constantinescu a fost încarcerat la Spitalul Penitenciar Rahova, în baza unui mandat de arestare emis de Tribunalul Constanţa privind nefinanţarea Centrului Militar Zonal. De asemenea, el este cercetat sub control judiciar în dosarul în care este judecat pentru că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, decizia fiind luată de Curtea de Apel Bucureşti, care i-a admis o contestaţia la măsura arestării, dispusă iniţial şi în acest dosar.

Într-o declaraţie de presă transmisă miercuri din penitenciar, Nicuşor Constantinescu a susţinut că este victima deciziilor contradictorii ale instanţelor, fiind anchetat sub control judiciar într-un dosar şi arestat preventiv în altul.

Nicuşor Constantinescu a stat mai multe luni în SUA, invocând faptul că nu poate călători cu avionul, întrucât se operase de cancer. În acest context, România a cerut autorităţilor americane extrădarea preşedintelui suspendat al CJ Constanţa, însă solicitarea s-a lovit de un refuz. Ulterior, edilul suspendat a fost găsit în Turcia şi reţinut de autorităţile de acolo. O zi mai târziu, în 6 noiembrie, Constantinescu a revenit în ţară, fiind imediat preluat de poliţişti şi dus la Tribunalul Bucureşti, pentru confirmarea mandatului de arestare emis în lipsa sa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-07Parerea ta...

D-APOI SI INSTANTELE ASTEA....
05 Dec 2014

Ce draq! Numai in Romania asta condusa de scelerati pot fi emise lucruri contradictorii! Sub c-trol judiciar de catre Curtea de Apel C-ta, dar sub arest preventiv la Sp.Penit.Rahova, adica din partea Curtii de Apel Bucuresti!
SI PANA LA URMA
05 Dec 2014

porcul asta a ramas (dupa cate magarii a facut) sub control juridiciar potrivit Curtii de Apel C-ta sau il interneaza la Rahova pt.celalalt dosar?!
CE FACEA IN SALA?
05 Dec 2014

Nu vroia sa i se scoata bratarile de inox sau titan de la maini, facand pe victima?! Dar cand te-ai sustras c-trolului Curtii de Conturi atata amar de vreme, chiar daca la carma acesteia era alt preten pesedist in cuget si-n simtiri (Nea Vacaroiui) care moare in/pe f-ctie, nelasand-o nici MORT din mana sa batrana si tremuranda...poate o sa vrea si asta sa fie inmormantat in curtea Curtii de Conturi, cine stie! :)
INCEPE SA SE ADEVEREASCA?
05 Dec 2014

Spunea cineva mai roman ca multi romani, ca unul din interiorul sistemului INCA de pe 01 nov.2014: “Intre DNA, Victor Ponta si Robert Cazanciuc - (ministrul justitiei - varul lui Victor Ponta) si nasul de cununie al lui Victor Ponta –(seful SRI George Maior) si seful Mossad (premierul Israelui Netnyahu), s-a facut o intelegere prin Elan Scwartzenberg, asociat la City Mall cu Radu Mazare (agent mossad) care spala banii lui Netanyahu, sa nu fie arestati: Sorin Strutinschi, creierul mafiei lui Radu Mazare , Sorin Strutinschi si Nicusor Constantinescu. Deja Sorin Strutinschi a primit cetatenia israeliana pe care o vor primi si Radu Mazare si Nicusor Constantinescu pentru ca cei corupti sa fie salvati. Li se va ridica controlul judiciar in decembrie! Nu uitati ce va spun acum....Romanii vor ramine fara banii ptr. sanatate, pensii, medicamente, furati de sefii psd mai sus amintiti...”
CROCODILUL FLAMAND
06 Dec 2014

nu stiu care e problema cu cercetarea in libertate;nu inseamna ca nu se judeca mai departe,pana la urma conteaza sa se finalizeze dosarul Tot orasul stie ca astia sunt o caracatita(Mazare,Strutinschi,Nicusor)care a jefuit sume de ordinul sutelor de milioane de euro Dupa parerea mea nu are nicio importanta faptul ca au legaturi cu nustiu ce persoane,furtul se supune legilor romane si se pedepseste Cam tarziu totusi
CE PRUDENT
06 Dec 2014

a inceput sa (de)vina Crocodilul Flamand! Parca-ar fi doi, nu unul :)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz