2020-07-09 15:30

Nicuşor Constantinescu îl ACUZĂ pe Raed Arafat că a schimbat destinaţia elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol: L-a preluat fără acceptul meu

 |  12:59
Nicuşor Constantinescu îl ACUZĂ pe Raed Arafat că a schimbat destinaţia elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol: L-a preluat fără acceptul meu

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, îl acuză pe secretarul de stat Raed Arafat că a schimbat destinaţia elicopterului care s-a prăbuşit luni în lacul Siutghiol. Constantinescu susţine că aparatul de zbor a fost preluat de SMURD fără acceptul său.

Nicușor Constantinescu a afirmat că acest elicopter a fost achiziţionat de Consiliul Judeţean în 2013, prin Programul Transfrontalier România-Bulgaria, iar destinaţia lui era să salveze vieţi omeneşti din România şi Bulgaria, conform programului transfrontalier.

Preşedintele CJ Constanţa l-a acuzat pe secretarul de stat în MAI Raed Arafat că a schimbat destinaţia acestui elicopter.

”Din păcate, destinaţia acestui elicopter a fost schimbată de către domnul Arafat, care l-a preluat, i-a schimbat destinaţia contractului şi s-a întâmplat nenorocirea pe care aţi văzut-o ieri. Ăsta este adevărul pe care nu vrea nimeni să-l spună (...) Am refuzat să predau în 2013 acest elicopter structurilor Ministerului de Interne, domnului Arafat, fără să îşi asume cineva responsabilitatea schimbării destinaţiei. Eu, Nicuşor Constantinescu, nu pot, că s-a trezit domnul Arafat, să schimb destinaţia elicopterului, care este România-Bulgaria, care este configurat, pregătit (...) I-am spus: «domnule Arafat, domnule secretar de stat, dacă vrei semnează dumneata pe contract, anulează-l, semnează, răspunde în faţa lumii, ia aprobare de la Uniunea Europeană şi eu ţi-l dau”, a afirmat preşedintele CJ Constanţa.

Acesta a mai menţionat că atunci când a fost preluat de SMURD elicopterul avea flotoare, care i-ar fi putut permite să aterizeze pe apă.

”Acest elicopter nu mai are folotoare, acest elicopter are două motoare, ca dacă se opreşte unul să funcţioneze celălalt (...) Să răspundă cine a tăiat flotoarele”, a completat Nicuşor Constantinescu.

Preşedintele CJ Constanţa a transmis încă de luni seară un comunicat de presă în care a susţinut că elicopterul care a căzut în lacul Siutghiol ar fi fost preluat de SMURD fără acceptul său şi că achiziţia acestuia este anchetată de DNA.

“Elicopterul Eurocopter are două motoare, sisteme de zbor pe timp de noapte, flotoare, proprietatea Consiliului Judeţean Constanţa. A fost achiziţionat prin Programul Transfrontalier România-Bulgaria în 2013, operat de Aerodromul Tuzla. În urma unei licitaţii publice a fost preluat în noiembrie 2014 de SMURD, fără acceptul meu, schimbându-i-se destinaţia pentru achiziţia pe fonduri UE. Achiziţia elicopterului şi costurile mentenanţei lui (inclusiv orele de zbor minimale pe lună în număr de 5 ore zbor/pilot) sunt anchetate de DNA”, a afirmat Nicuşor Constantinescu.

Acesta a ţinut să precizeze că, deşi este şi vicepreşedintele Comitetului Judeţean de Urgenţă Constanţa, nu s-a putut implica în operaţiunile de căutare şi salvare, deoarece instanţa i-a interzis să ia legătura cu angajaţii CJ Constanţa.

Elicopterul SMURD care s-a prăbuşit în lacul Siutghiol a fost achiziţionat de Consiliul Judeţean Constanţa în noiembrie 2012, valoarea aparatului fiind de aproximativ cinci milioane de euro. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-16



Parerea ta...

AHA....
16 Dec 2014

Deci, elicopterul a avut initial flotoare! Cine i le-a taiat? Si de ce? Alte intrebari: 1. personajul din poza care-l incrimineaza pe Arafat (si pe buna dreptate) si-a intrat cumva in drepturile vechi ale functiei dinainte avuta?! Adica - munceste pe la CJ, chiar daca a fost condamnat in si pt.exercitarea functiei in cadrul CJ C-ta pt.fapte de coruptie ?! 2. In ce fel a deturnat Arafat, sensul traseului elicopterului prabusit? Si, de ce? Din declaratie (si articol) reiese ca SMURD-ul a achizitionat aceasta epava generatoare de cadavre in cunostinta de cauza a arabului, chiar daca achizitionarea sa a fost/este pusa sub semnul intrebarii de catre DNA! Acuma...ce anume cerceteaza DNA-ul? Modul superficial in evaluarea achizitionarii elicopterului de catre organele in drept (care au lipsit) ramanand numai SMURD-ul sau eventuala spaga bagata in buzunare de catre cineva care, n-a asigurat capacitatea tehnica a elicopterului prin lipsa mentenantei (5h zbor/pilot) si deturnarea sa ca achizitie insasi, ca fiind din fonduri UE, deci - de necercetat, anchetat ca suma si eficacitate a achizitionarii unui astfel de produs...cu toate taierile de flotoare si cu Dumnezeu stie ce alte suruburi sau piulite - LIPSA!
HAHALERA
16 Dec 2014

Flotoarele tineau la aer si consumau mai mult . Femeile trebuia lasate la spitalul din Constanta . Oare combustibilul era pentru acel motor . Motoarele scoteau fum si flacari , ceva sabotaj . Cine au fost vechi piloti de asta vara ? Ai lasat soarta judetului la domnisoara Nicoleta , care nu raspunde la telefon , era sub biroul tau . Pacat ca nu ai fost tu in elicopter , scapa tara de un mafiot .
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz