2019-07-19 04:40

Noi ACUZAȚII împotriva mafiei doctorului Lucan. Cum funcționa CARACATIȚA transplanturilor

 |  23:07
Noi ACUZAȚII împotriva mafiei doctorului Lucan. Cum funcționa CARACATIȚA transplanturilor

Acuzaţii grave la adresa renumitului medic Mihai Lucan. Emanuel Ungureanu, cel care timp de 14 ani a făcut mai multe plângeri penale împotriva doctorului, vorbeşte despre un aşa-zis trafic de organe în care ar fi fost implicat chirurgul. Fost colaborator al lui Lucan şi actualmente deputat în Parlamentul României, Emanuel Ungureanu spune că Mihai Lucan ar fi creat o adevărată structură mafiotă în jurul propriei persoane, menită să-l protejeze. Asta în timp ce transplanturile ar fi fost făcute după propria listă de aşteptare şi nu după Registrul Naţional.

Emanuel Ungureanu s-a angajat în 2002 la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj ca asistent social. A lucrat aproape un an acolo. Una dintre atribuțiile sale era convingerea familiilor pacienților aflați în moarte cerebrală să doneze organele. Ungureanu spune că atunci a descoperit că medicul Mihai Lucan favoriza pacienţi străini, transmite Digi24.

„Ca să chemi un străin trebuia să fie ceea ce se numeşte tipizat. Avea sângele unor străini, o listă paralelă cu pacienţi veniţi din străinătate. Se făceau acte notariale în care se spunea că respectivul primeşte rinichi de la un român sărac benevol şi tranzacţia se făcea pe modelul win-win. Acei străini erau deplasaţi cu maşina institului, cu o Dacie break de culoare albă, şoferul ştie”, spune Emanuel Ungureanu, deputat USR.

„Știu şi asistente medicale care erau chemate în weekend pentru aceste cazuri speciale. Sumele vehiculate de asistenta şefă de atunci. Şi se pornea de la un 20, 30 de mii de mărci când erau mărci şi apoi 30, 40 de mii de euro. Dar această afacere s-a oprit undeva în 2005, 2006”, adaugă el.

Emanuel Ungureanu spune că nu doar străinii erau avantajaţi, ci şi persoanele care puteau să-i ofere o oarecare protecţie medicului. Deputatul USR a depus plângere penală împotriva medicului Mihai Lucan, după transplantul la care a fost supus actorul Alexandru Arşinel.

„Organul trebuia să ajungă la o fată pe care o cheamă Ana Maria Galben, care este din Prundul Bârgăului, care a făcut între timp transplant în Spania, era compatibilitate de grupă. Sunt oameni de afaceri care au intrat în faţă, sunt politicieni care au făcut transplant cu prioritate şi care l-au sprijinit în momentele cheie, când erau probleme imediat era acoperit de această caracatiţă de tip mafiot”, spune Emanuel Ungureanu.

„Îmi amintesc foarte bine cum era vorba lui când venea câte un procuror sau un judecător. Stătea cu picioarele pe masă, încrucişate, şi îmi spunea: „Emanuel, la ce dracu îl folosim pe ăsta?!" Veneau şi prima întrebare era: unde lucraţi, ce faceţi şi dacă erau posbilităţi imediat începea discuţia: ştiţi, statul român nu subvenţionează, nu ne merge aparatul, nu ne merge laserul, dar la privat, dacă doriţi...”, adaugă el.

Procurorii DIICOT au descoperit un prejudiciu de cel puţin un milion de euro în investigaţia care-l vizează pe medicul Lucan.

„El a îngrijit ani de zile, ani, mii de pacienţi cu medicamente din programul naţional de transplant, pacienţii care veneau să se opereze la clinica lui privată. Este un sistem de jaf neimaginat. Cred că cheltuielile... de acolo şi profitul uriaş la Lukmed de 1 milion de euro pe an”, spune Emanuel Ungureanu.

Medicul Mihai Lucan este cercetat sub control judiciar. Dar procurorii DIICOT au atacat soluţia Tribunalului Bucureşti şi cer în continuare arestarea preventivă a profesorului.

Avocatul lui Mihai Lucan nu a dorit să comenteze acuzațiile aduse de Ungureanu, motivând că astfel de chestiuni trebuie soluționate în sala de judecată. El a spus, însă, din nou că din punctul lui de vedere nu există suficiente probe care să susțină acuzațiile de delapidare aduse de procurorii DIICOT.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-28Parerea ta...

LEVST.
27 Dec 2017

Am mai citit si pe alte surse, unde -cu nume, prenume si functie- se arata ca individul a fost protejat de indivizi de la servicii, din politica, de procurori si chiar de primarul boc-cap-de- bondoc, si,inclusiv o judecatoare de la o mai inalta instanta, din bucuresti(oricum capitala mondiala a lasitatii si dublei mizerii, morale si fizice), si daca numai 1/2 din ce se relateaza este adevarat, individul este decazut la stadiu de monstru social, iar cei care stiau de ce facea si-l protejau, sunt la fel...In context, foarte multi medici din Romania sunt la fel, insa -cu siguranta , nu toti...La fel, este posibil ca alti multi medici sa fi plecat din Romania fie pentru ca intelesesera ca alunecasera prea rau, fie ca vedeau unde-i poate duce sistemul, fiind obligati sa-si copieze mentorii, asa ca -preventiv- au plecat din tara...
ANONIM
28 Dec 2017

MANUEL IUDA NU PUTEA FI DECAT DIN USR PARTIDUL LUI SOROS ANTI ROMANIA DE CE NU SPUNE ACEST LIMBRIC SI DESPRE MULTELE OPERATII FACUTE GRATIS DE DR LUCAN UNOR PERSOANE SARACE? TREBUIA DISTRUS SI ACEST CENTRU MEDICAL CARE A SALVAT MII DE ROMANI CUM A FOST SI ALTELE INSTITUTUL CANTACUZINO. CENTRUL DE LA IASI CARE PRODUCEA ;;POLIDIN;; ETC
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray