2020-05-29 04:41

UPDATE: Noi acuze pentru Ioan Niculae, în dosarul Romgaz

 |  11:03
UPDATE: Noi acuze pentru Ioan Niculae, în dosarul Romgaz

Noi acuze pentru omului de afaceri Ioan Niculae, în dosarul Romgaz. Acesta este așteptat joi la sediul DIICOT, alături de fosta soție și fiica lor. Potrivit surselor judiciare, și acestea vor fi puse sub acuzare. Pe lângă acuzele anterioare, lui Niculae i se vor mai imputa și: sustragerea de sub sechestru, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani.

UPDATE, ora 14.00:Ioan Niculae, fiica acestuia, fosta soţie şi o apropiată a lui, urmăriţi penal pentru sustragere de sub sechestru şi spălare de bani, au plecat, în jurul orei 13.20, de la sediul central al DIICOT, fără să ofere declarații.

Din sediul DIICOT au ieşit mai întâi fosta soţiei a omului de afaceri, Domniţa Niculae, şi fiica acestuia, Adina Niculae, urmate la scurt timp de Ioan Niculae şi de Nicoleta Toncea, o apropiată a sa.

Dosarul a fost deschis ca urmare a unor tranzacţii care, potrivit surselor citate, ar fi fost făcute cu scopul sustragerii de sub sechestru.

Mai precis, tranzacţiile ar fi fost făcute pentru a se evita sechestrarea unor bunuri în dosarul Romgaz-Interagro, mai spun aceleaşi surse.

Inițial, Ioan Niculae a fost pus sub acuzare, alături de alte 40 de persoane, funcționari publici cu funcții de conducere din cadrul SNGN Romgaz, Ministerul Economiei, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei și reprezentanți ai unei societăți comerciale din municipiul București, pentru săvârșirea infracțiunilor de complot și subminarea economiei naționale. Printre cei acuzați se află și fostul ministru al Economiei Adriean Videanu.

Totodată, procurorii au anunțat că vor începe urmărirea penală pe numele unor funcționari de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI), acuzați că l-au ajutat pe Niculae să se sustragă sechestrului.

După ce DIICOT a început în anul 2012 urmărirea penală pe numele lui Ioan Niculae, procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri ale lui Ioan Niculae, însă funcționari de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară au tergiversat procedurile, permițându-i astfel omului de afaceri să vândă mai multe proprietăți.

Invinuiții au desfășurat activități infracționale ce au adus SNGN Romgaz SA și bugetului statului un prejudiciu de 126 de milioane de dolari și au pus în pericol sistemul energetic național.

Procurorii susțin că persoanele puse sub acuzare au aprobat livrarea de către Romgaz a unor cantități considerabile de gaze naturale către societatea InterAgro, deținută de Ioan Niculae, la prețuri mult diminuate față de cele practicate de Romgaz, cu eludarea reglementărilor legale în materie precum și menținerea facilităților acordate societății, în condițiile în care înregistra datorii semnificative la plata gazelor furnizate.

Activitatea infracțională a generat imposibilitatea repartizării de către Romgaz a rezervelor necesare pentru realizarea programului național de înmagazinare și creșterea importului de gaze naturale, cu consecința punerii în pericol a Sistemul Energetic Național, ca ramură strategică a economiei naționale și subminării economiei naționale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine