2019-10-23 05:35

Noi dovezi care-l incriminează pe Sorin Oprescu sunt pe masa procurorilor DNA

 |  18:50
Noi dovezi care-l incriminează pe Sorin Oprescu sunt pe masa procurorilor DNA

P24

Afacerea cu câinii fără stăpân a început să se dezvolte după ce “paseluţele” nu mai puteau fi umflate cât să umple buzunarele primarilor şi a “sponsorilor” acestora. Aşa-zisele adăposturi construite de fostul primar general, model de afacere transpus şi de unii primar de sectoare, erau în fond mite şi şpăgi pentru edili. Despre afacerea Dogtown, orchestrată de familia lui Sorin Oprescu, s-a mai scris, dar fundaţia PORTICO, firmă prin care s-au transferat bani pentru campania electorală a chirurgului, apare şi acum ca partener pe site-ul Primăriei Capitalei. Pe mâna procurorilor DNA au ajuns şi extrasele de cont care atestă cum şi cu cât a fost finanţată campania electorală a acestuia. Pe lângă firme, sunt şi persoane fizice, unii angajaţi în Primăria Capitalei, care au “sponsorizat” fundaţia PORTICO.

Despre Fundaţia PORTICO, cea care a realizat proiectul Dogtown, Sorin Oprescu nu s-a ferit niciodată să recunoască că este administrată de prietenii fiului său Mircea Oprescu: "Da, e adevărat sunt prietenii fiului meu. Şi ce-i cu asta? Fiind iubitori de animale, chiar eu i-am invitat acum un an la sediul Primăriei Capitalei să dezvoltăm acest proiect", spunea public fostul edil al Capitalei. Numai că, aceşti iubitori de animale, care finanţau fundaţia, au dispărut când au fost închise fostele hale din comuna Uzunu, din judeţul Giurgiu, iar cei 1.000 de câinii au fost “deportaţi” unii la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), alţii fiind daţi pe mâna escrocilor, care încasau bani de la ONG-uri din Germania pentru întreţinerea animalelor, dar îi abandonau până ce animalele ajungeau să se mănânce între ele.

Ce spune unul dintre denunţători

“Sorin Oprescu nu a construit un adăpost pentru câini din fondurile Primăriei Capitalei, ci a folosit Fundaţia PORTICO pentru a încasa şpăgi de la societăţi şi companii abonate la contracte cu PMB, dar şi de la persoane fizice. Aproape toţi sponsorii sunt fie cercetaţi de DNA, fie arestaţi pentru evaziune fiscală, fie angajaţi ai PMB”, a declarat pentru PUTEREA Ioana Rosenberg, activit pentru drepturile animalelor, care a dat pe mâna procurorilor DNA extrasele de cont.

“Câinii” au finanţat şi fundaţiile PSD

La rândul ei, Fundaţia PORTICO a finanţat o altă fundaţie. Multi Media, fundaţia prin care s-au plătit peste 200.000 de euro pentru aducerea în ţară a lui Tony Blair, pentru care Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă sunt anchetaâi, a primit de la PORTICO circa 43.000 de lei în primăvara lui 2012. Prin Multi Media, care aparţine unor foşti consilieri ai lui Ponta, s-a finanţat şi site-ul INFOPOLITICS, care face sondaje pentru PSD.

Generozitate de miliarde până în alegerile din iarna lui 2012

Pe lista „iubitorilor de animale” care au făcut donații substanțiale către Dogtown - chiar în preajma alegerilor locale din 2012 – se află societăţi comerciale de tot felul, unele de utilitate publică. Conform extraselor de cont, în 2009, campania lui Sorin Oprescu a primit de la diferite societăţi peste 53 de miliarde lei lei, iar în 2012, peste 12 milioane de lei. Persoanele care au beneficiat într-un fel sau altul de “serviciile” fostului edil au fost, unele încă mai sunt, angajaţi ai doctorului Oprescu în Centrele Academica, dar şi angajaţi ai Primăriei Capitalei au contribuit la finanâarea campaniei electorale, cu beneficii uriaşe. Lista din 2012 arată astfel:

1. Tudose Marius Dănuț. Donează, în data de 30 aprilie 2012, suma de 20.000.00 lei. Același Tudose figurează pe lista sponsorilor oficiali ai campaniei lui Oprescu din 2009, cu o donație în valoare de 42.500.00 lei.

2. Nicolae Florin, fost comandant al Poliției Petroșani și propus pentru funcția de viceprimar al Petroșani în 2015, donează în data de 26 aprilie 2012 suma de 50.000.00. Și el figurează pe lista sponsorilor campaniei din 2009 a lui Oprescu, cu o donație de 42.000.00 de lei.

3. Alt sponsor cunoscut al lui Oprescu în 2009 este Alexandru Arsenescu, cu suma de 38.300.00 lei. În imensa-i generozitate, a donat și pentru câinii nimănui 20.000.00 de lei, tot în 26 aprilie 2012, tot către Dogtown.

4. Răzvan Imbri face două „sponsorizări” către Dogtown în aceeași zi, în 26 aprilie: prima dată 20.000.00 lei și a doua oară 60.000.00 lei. Răzvan Imbri este unul dintre fondatorii PORTICO și partenerul de afaceri al lui Mircea Oprescu în MIT Production Media SRL. Are domiciliul în strada Lisabona, chiar la sediul uneia dintre firmele fiului lui Oprescu.

5. Mocanu Gabriela. Tot în 26 aprilie 2012, donează către Dogtown generoasa sumă de 25.000.00 lei.

6. Kalmar Marius Iosif donează și el 30.000.00 de lei, în aceeași zi de 26 aprilie 2012. Tot ce știm despre domnul Kalmar este că a fost executat silit de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA.

7. Tudorică Mihai Alexandru a donat și el, în aceeași zi, suma de 43.000.00 de lei. În iunie 2015, dl. Tudorică a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București pentru evaziune fiscală, în dosarul în care este inculpat și avocatul Doru Boștină.

8. Prof. dr. ing. Victor Dan Dumitrescu, cel care a dat aviz favorabil contrucției stadionului Lia Manoliu, precum și fratele său, Ioan Alexandru Dumitrescu, au donat în aceeași zi de 26 aprilie 2012 câte 20.000.00 de lei către Dogtown.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-25Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Legea banului politic soră cu ochiul dracului În ultima lui zi de vacanţă, pe 10 aprilie, Klaus Iohannis a trimis Parlamentului spre reexaminare legea privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale. O informaţie peste care s-a trecut repede, toată lume fiind cu gândul la pască şi la ouă roşii
15 Apr 2015
Epoca imposturii Au mai fost campanii electorale „amorțite” în România, de-a lungul timpului, dar parcă vremurile nu erau așa tulburi ca acum. Nu atât pe plan intern, cât pe plan internațional. Scena lumii se transformă, pilonii „indestructibili” ai lumii libere - NATO și UE -, își caută drumul și o nouă relevanță în epoca lui Trump și Putin, iar economia mondială se află la o răscruce, oscilând între o creștere anemică și reîntoarcerea în recesiune
30 Noi 2016

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray