2020-07-15 15:46

Numele lui Eugen Teodorovici, în dosarul lui Mădălin Voicu. Deputatul PSD a intervenit la fostul ministru al Fondurilor europene ca să îl primească pe colegul său, Nicolae Păun

 |  21:01
Numele lui Eugen Teodorovici, în dosarul lui Mădălin Voicu. Deputatul PSD a intervenit la fostul ministru al Fondurilor europene ca să îl primească pe colegul său, Nicolae Păun

Deputatul PSD Mădălin Voicu a declarat, joi, după ce și-a studiat aproape două ore la Parlament dosarul în care procurorii DNA solicită reținerea și arestarea sa preventivă pentru fapte de corupție, că nu are nevoie să se apere, ci așteaptă să i se demonstreze cu probe și concret învinovățirile care i se aduc, el adăugând că interceptările din dosar sunt "ciudate".

"Eu nu am nevoie să mă apăr. Eu aștept să mi se demonstreze cu probe și concret învinovățirile pe care le-am citit. Interceptări ciudate, adică au cel puțin un grad de banalitate. Dar, sigur că sunt lucruri pe care probabil că ei contează. Eu nu pot să mă bag în treaba lor. Cum ei nu se bagă în simfoniile mele, nici eu nu mă bag", a precizat Mădălin Voicu.

El a spus că nu le va cere colegilor deputați să respingă cererea procurorilor DNA.

"Nu nu fac niciun fel de discuții pe tema asta, deci nu am cum să cer ceva cuiva. Cine mă cunoaște știe cum sunt, cine nu mă cunoaște o să afle cum sunt. Eu nu am cum să cer cuiva ceva", a punctat Voicu.

Deputatul a declarat că el nu ar fi comis faptele de care este acuzat de DNA, iar procurorii îl scot în faţă ''ca pe urs'', în opinia sa interceptările din dosarul său fiind banale.

Voicu: Un telefon la ministru, singura implicare

"Eu nu cunosc pe nimeni de la ANAF. Problema cu intervențiile mele era legată de un telefon dat domnului Teodorovici (Eugen Teodorovici, fost ministru al Fondurilor europene - n.r.), rugându-l să îl primească pe domnul deputat Păun, nu mergând eu acolo, chestie care s-a întâmplat, după care lucrurile au decurs normal. Eu, în principiu, nu am făcut decât să ajut. Adică în speranța că lucrurile prin proiect se vor rezolva, de bună credință am sprijinit, nu am băgat pile cum se spune clasic. Nicu (Nicolae Păun - n.r.), de exemplu, putea să intervină la domnul Teodorovici la fel cum am intervenit eu. Numai că eu, fiind prieten și coleg de partid, am făcut oficiul acesta prin telefon, deci nu m-am dus cu el de braț. Nu am făcut niciun fel de vizită undeva, pe care să o putem considera ca făcând parte dintr-o chestie de trafic de influență", a susținut Mădălin Voicu.

De asemenea, întrebat dacă știa ce urmau să discute Păun și Teodorovici, Mădălin Voicu a spus că a presupus că este vorba de proiecte de "genul acesta" (proiecte europene - n.r.).

"Presupuneam că acesta ar putea fi unul din motivele întâlnirii. Eu sunt un om corect, am avut întotdeauna o conduită pe care nu am abandonat-o, sunt educat, nu am luat niciodată niciun ban de nicăieri, decât pe ștatul de plată, adică în condițiile în care am făcut o muncă sau am prestat un anumit serviciu. Deci la mine nu există problema asta cu spălare de bani", a subliniat Mădălin Voicu.

Referitor la implicarea soției sale în proiectele lui Nicolae Păun, el a spus: "E adevărat. Pe vremea aceea nu era soția mea. Ea a primit, fiind cadru didactic și având abilități în a preda cursuri legat de primul proiect - nu știu, era prin 2009 sau 2010 - câteva luni de zile, văzând că se inițiază acest proiect, a fost asistentă. După care, văzând că lucrurile încep să se încurce, s-a retras", a susținut deputatul PSD.

În ceea ce îl privește pe Nicolae Păun, Voicu a spus că singurul lucru pe care i-l poate reproșa acestuia este faptul că nu i-a spus care sunt condițiile proiectului în cauză. "Eu nu am o supărare pe Nicu Păun. Singurul lucru pe care pot să i-l reproșez e că nu m-a anunțat sau nu mi-a spus care de fapt sunt condițiile acestui proiect", a spus Voicu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-01Parerea ta...

CONSTIINTA STRICATA
11 Feb 2016

Cioroiule dute si cinta la masa lui Ceausescu .
PARADISUL CRACILOR
12 Feb 2016

AI BELITO BELINI LAUTARULE PIRIT . AVEAI SCLAVI .
JAF PESTE TOT
12 Feb 2016

Are o viloaie de 2 milioane euro , linga Fabrica de Caramida din Damaroia , cu iesire la lac , pe terenul Intreprinderi Grivita Rosie .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz