2020-02-26 00:21

Numire cu cântec la Ministerul Culturii

 |  12:07
Numire cu cântec la Ministerul Culturii

Premierul Vasilica Viorica Dăncilă a făcut recent o numire controversată la Ministerul Culturii. Directorul Direcției Juridice din Ministerul Agriculturii și Dezvoltări Rurale, Rela Nicoleta Ștefănescu, a fost detașată, cu caracter temporar, să exercite funcția de secretar general al Ministerului Culturii și Identității Naționale, condus de către actorul George Ivaşcu.

Numirea acesteia este surprinzătoare, întrucât Ștefănescu este un personaj controversat, care, în mandatul de premier al lui Dacian Cioloş a fost secretar de stat la Cancelaria Primului Ministru, iar, din noiembrie 2016, a fost impusă secretar general la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. 

În iunie 2012, fostul ministru al Agriculturii. Daniel Constantin, a acuzat-o pe Nicoleta Ștefănescu că ar fi trimis la Tribunalul București, ca probă în dosarul ICA (în care a fost condamnat Dan Voiculescu), o opinie elaborată de un contabil independent, fără acordul ministerului. Acest raport influența prejudiciul cercetat în dosarul ICA, în sensul diminuării sau anulării sale. Fostul premier Victor Ponta a afirmat atunci că acțiunile lui Ștefănescu ar fi fost orchestrate de Traian Băsescu și PDL, care "încearcă să facă o nouă înscenare Guvernului". Ponta nu a prezentat nicio dovadă în acest sens, însă a precizat că Ștefănescu a fost numită la Ministerul Agriculturii în 2005, în mandatul lui Gheorghe Flutur, unul dintre liderii PDL. Ștefănescu a mai exercitat în anul 2012 funcția de secretar general al Ministerului Agriculturii, cu caracter temporar. Ea a fost numită de către premierul de la aceea vreme, Mihai Răzvan Ungureanu. Ștefănescu a mai fost secretar general și în 2008, prin decizia premierului de atunci, Călin Popescu Tăriceanu. Mai trebuie precizat că Rela Ștefănescu trebuie să returneze către Ministerul Agriculturii circa 55.000 de lei că urmare a unor măsuri dispuse de Curtea de Conturi a României.   


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-02Parerea ta...

CA SA NU MORI PROST !
04 Mar 2018

La controlul curtii de conturi facut la Min. agriculturii , o buna parte din ANGAJATI , avem de dat inapoi banii care i-am luat ca procent pe fondurile europene .( de exemplu toti functionarii de la Reţeaua de Informaţii Contabile Agricole) Pentru ca uite asa a decis Curtea de conturi , sa dam banii inapoi pe 4 ani in urma . In loc sa li se opreasca celor ce au venit in control , ni se opresc noua . Tot ei au controlat acum 4 ani si au zis ca e bine. Deci , cei in situatia data , vom trebui sa returnam banii , simplu .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine