2020-07-07 09:32

Numirea atașaților de turism, blocată de incompetenţa și amatorismul conducerii Ministerului Turismului

 |  13:05
Numirea atașaților de turism, blocată de incompetenţa și amatorismul conducerii Ministerului Turismului

În urmă cu mai bine de un an de zile, fostul ministru al Turismului, Mircea Dobre, anunța înființarea unui corp al atașaților de turism, cu grad diplomatic, sub directa îndrumare și coordonare a Ministerului Afacerilor Externe (MAE), scopul fiind „de a eficientiza activitatea celor opt reprezentanţe ale statului român, având că obiectiv promovarea României turistice în plan extern”.

Practic, Mircea Dobre a desființat cele opt birouri de promovare turistică ale României din străinătate, sub pterextul că nu există cadru legal de finanțare, România dispărând astfel din circuitul turistic extern, acolo unde exista încă din anii ’60. Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a precizat la aceea vreme că nu e nicio problemă să se înființeze atașații de turism, iar „din punct de vedere juridic, în cazul în care ei vor fi detașați la Ministerul de Externe pe durata misiunii, se vor putea bucura de privilegiile și imunităţile diplomatice, însă vor rămâne cu o dublă subordonare". Ulterior, prin august 2017, s-a emis și o ordonanță privind înființarea funcției de atașat de turism și urma ca, până cel târziu în februarie 2018, să fie trimiși în străinătate primii atașați de turism.

Însă, între timp, Mircea Dobre a fost schimbat de la șefia Ministerului Turismului cu Bogdan Trif, iar înființarea atașaților de turism a fost blocată. De ce? Pentru că Ministerul Turismului n-a fost în stare, în patru luni de zile, să propună Ministerului Afacerilor Externe criteriile privind atașații de turism. Practic, ministrul Bogdan Trif a amânat patru luni de zile reînființarea birourilor de turism din străinătate pentru simplul fapt că nu știe cum ar trebui să-și desfășoare activitatea un atașat de turism. Potrivit surselor noastre, Ministerul Turismului vrea să reînființeze 17 birouri de promovarea turistică a Romîniei în străinătate, dintre care trei numai în China. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-06Parerea ta...

ANONIMUS
06 Iun 2018

Camerele deComert ale Romaniei si atasatii economici ai ambasadelor sunt aceia care pot promova si turismul. Noi birouri, noi atasi, alti bani de tocat, noi pile de angajat. Mai binecu acesti bani se face o promovare mai de calitate la targurile de turism externe
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz