2019-10-20 12:29

O cunoscută JURNALISTĂ din România a fost amenințată cu MOARTEA

 |  13:40
O cunoscută JURNALISTĂ din România a fost amenințată cu MOARTEA

O reputată jurnalistă din România, cunoscută pentru anchetele privind plagiatele în rândul înalţilor demnitari şi al conducerii unor instituţii de invăţământ, a anunţat, miercuri că a primit ameninţări cu moartea. Este vorba despre jurnalista Emilia Şercan, care spune că a depus plângere la poliţie în acest sens pentru prinderea făptașului.

O cunoscută JURNALISTĂ din România a fost amenințată cu MOARTEA
zoom

„Luni seara, la ora 21,05, am primit un mesaj de ameninţare cu moartea. Mesajul vine în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informaţii despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliţie, instituţie aflată în subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale erau în pregătire. De patru ani scriu aproape exclusiv despre tezele de doctorat plagiate ale unor oficiali ai statului, unii dintre cei mai puternici oameni din România fiind subiectul dezvăluirilor mele. Anchetele despre tezele de doctorat plagiate au expus o cutremurătoare reţea de complicităţi, putere, influenţă şi bani construită pe impostură la cel mai înalt nivel al instituţiilor statului. Până acum am fost înjurată, intimidată, urmărită, s-a încercat compromiterea mea, însă de data asta s-a trecut la un alt nivel”, a scris Emilia Şercan pe pagina sa de Facebook, care a adăugat că a cenzurat o parte din conţinutul mesajului primit pentru a-i proteja pe cei dragi ei.

„Am încercat să îmi explic de de am primit aceste ameninţări: dezvăluirile legate despre Academia de Poliţie, aşa cum am scris în penultima mea anchetă publicată pe PressOne, riscă să lase instituţia fără o bună parte dintre profesorii care au doctoratele susţinute acolo şi care, cel mai probabil, sunt şi ele plagiate. Pentru un profesor, o teză de doctorat plagiată înseamnă încheierea carierei academice. Conţinutul mesajului sugerează că ameninţarea este legată de subiectele la care lucrez acum”, mai precizează Emilia Şercan.

Ea anunţă şi că a depus chiar luni noaptea plângere la Poliţia Capitalei şi speră că poliţiştii îşi vor face treaba, iar cel sau cei care au recurs la ameninţări vor fi prinşi cât mai repede. Ea mai spune că ministrul de Interne şi şeful IGPR au fost informaţi despre ameninţările pe care le-a primit.

„De nenumărate ori mi s-a spus în aceşti ani că am curaj, iar replica mea, spusă în glumă, a fost că nu ştiu dacă este curaj sau inconştienţă. Un jurnalist nu trebuie să îşi pună vreodată problema în termeni de curaj sau frică, ci în termeni de adevăr şi interes public, singurele lucruri pe care trebuie să le slujească. Iar atâta timp cât adevărul este de parte lui nu trebuie să îi fie frică de nimeni şi de nimic”, a conchis jurnalista.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray