2020-03-28 17:50

O femeie de 70 de ani a murit după ce a fost lăsată să aştepte 12 ore pe un scaun la Urgenţe

 |  18:03
O femeie de 70 de ani a murit după ce a fost lăsată să aştepte 12 ore pe un scaun la Urgenţe

O constănţeancă în vârstă de 70 de ani a murit după ce a fost lăsată să aștepte 12 ore pe un scaun, pe holul secției de Urgențe de la Spitalul Județean. Familia bătrânei a depus plângere la Poliție și a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Potrivit reprezentanților spitalului, femeia a fost încadrată, la sosirea la unitatea medicală, ca urgență cod verde, ceea ce înseamnă că ar fi trebuit preluată în cel mult 60 de minute. Femeia a ajuns la spital pe 1 februarie, în jurul orei 7 dimineața, acuzând dureri în piept și abdomen. După aproape 12 ore, femeii i s-a făcut EKG, apoi abia după alte 4 ore a fost mutată pe un pat, scrie Mediafax. După o oră femeia a murit în brațele fiului său.

Reprezentanții Poliției Constanța au declarat că în această cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă: "S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Bărbatul a făcut astăzi (luni – n.r.) plângere și acuză că, sâmbătă, mama lui de 70 de ani a murit după ce a stat de la ora 7 până la ora 12 la urgențe fără să fie tratată cum trebuie de cadrele medicale", a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție din Constanța.

Reprezentanții Spitalului Județean Constanța au declarat că fac și ei o anchetă internă pentru a se stabili cine se face vinovat de decesul femeii: "Din primele date reiese că pacienta a fost preluată pe cod verde în aproximativ 30 de minute de la prezentarea în Unitatea Primiri Urgențe, i s-au recoltat analize, a făcut o serie de alte investigații amănunțite (radiografie pulmonară și computer tomograf) și a fost evaluată de către medicii de gardă (urgență, boli interne, cardiologie). Ulterior, starea clinică a pacientei s-a deteriorat, aceasta a fost mutată pe codul roșu dar, din păcate, eforturile medicilor din resuscitare au fost în afara resurselor terapeutice. Conducerea Spitalului a demarat o anchetă", a declarat Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Constanța.

Medicii și polițiștii așteaptă rezultatul necropsiei pentru a se stabili cauza decesului femeii de 70 de ani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-03Parerea ta...

„LIBERTé, EGALITé, SANTé
05 Feb 2020

Putem discuta in Romania despre „Liberté, Egalité, Santé” ? Dar sărăcia în Romania continuă să-i îmbolnăvească pe oameni si sa-i omoare cu ore sau chiar cu zile putem spune - iar singurul sistem de sănătate funcțional nu este încă sănătos.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine