2020-06-03 13:12

O nouă lovitură primită de SANADOR. Poliţiştii au descins în forţă la un sediu al clinicii private

 |  13:43
O nouă lovitură primită de SANADOR. Poliţiştii au descins în forţă la un sediu al clinicii private

Poliţiştii efectuează percheziţii la unul dintre sediile clinicii private Sanador, într-un dosar penal în care sunt cercetate fapte de înşelăciune şi fals în înscrisuri, fiind indicii că se încasau bani pentru aceleaşi operaţii de la Casa de Asigurări şi de la pacienţi.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, pun în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti, la sediile administrative ale unei clinici private, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, este verificat modul de decontare de la pacienţi şi casa de asigurări pentru prestarea de servicii medicale pentru boli cardiovasculare.

Anchetatorii suspectează clinica privată că încasa bani pentru acelaşi serviciu medical (n.r operaţie) şi de la pacienţi şi de la casa de asigurări.

Copil mort după o operaţie de hernie inghinală

Un copilaş a murit la Sanador pe 21 octombrie 2018 după ce a suferit o banală operaţie de hernie inghinală. Părinţii copilului au declarat, după audieri, că au ales să opereze copilul la spitalul privat de frica infecţiilor spitaliceşti din spitalele de stat, însă, după operaţie, atunci când le-au sesizat pe asistente că micuţul nu se trezeşte, acestea nu găseau echipamentele şi nici nu ştiau să le folosească, aşa că au chemat SMURD-ul. Din păcate, băieţelul nu a mai putut fi salvat.

În urmă cu o lună şi jumătate, IML a comunicat oficial că băieţelul a murit din cauza unei hemoragii interne acute provocată de o culpă medicală, complicată ulterior de un şoc hemoragic survenit în timpul operaţiei şi care nu a fost apoi depistat.

"Moartea a fost neviolentă. Ea s-a datorat unei hemoragii interne acute, la nivel retroperitoneal, având sursa la nivelul venelor funiculului spermatic stâng, complicată cu şoc hemoragie, apărută în urma unei intervenţii chirurgicale pentru „testicul necoborât stâng". Diagnosticul preoperator şi indicaţia chirurgicală au fost corecte. In cursul tratamentului chirurgical s-a constituit o complicaţie hemoragică cu evoluţie insidioasă lentă, suprapusă unui status post-anestezic, nedepistată. La examenul medico-legal al cadavrului s-au constatat leziuni traumatice ce s-au putut produce prin lovire cu sau de corp dur (posibil prin manipularea pacientului) neimplicate în tanatogeneză", se arată în raportul de expertiză medico-legală necropsică întocmit de Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine