2019-07-23 03:56

O nouă fraudă în Camera Deputaţilor. Legalizarea votului la două mâini

 |  20:00

Pentru a legaliza grupul parlamentar al independenţilordin UNPR, majoritarii nu s-au dat în lături să încalce regulamentul instituţieişi nici să valideze un vot electronic măsluit. Tot ieri, PDL, UNPR şi o partedintre UDMR-işti au făcut zid în jurul Robertei Anastase şi au votat împotrivaînfiinţării unei comisii parlamentare de anchetă privind frauda din 15septembrie de la votul pentru Legea pensiilor.

Unnou scandal uriaş ieri în Camera Deputaţilor. Încercând să treacă în sesiuneade vot un proiect de hotărâre prin care se recunoştea dreptul independenţilorde a constitui un grup parlamentar similar partidelor politice parlamentare,unii dintre deputaţii PDL au votat şi cu cartelele absenţilor. Astfel, după maimulte ore de scandal şi întreruperi, la ora 15.28 când s-a făcut verificarea prezenţei, arezultat că în sală sunt 167 de deputaţi. Adică exact câţi erau obligatoriu pentrua exista cvorumul de şedinţă. Reporterul „Puterea“ a contactat-o pe deputataMihaela Stoica – aceasta apărea ca fiind votantă - şi aceasta a recunoscut cănu se află în plen. “Nu am cum să fiu pe lista de vot. Cartela mea a fost datăla serviciu tehnic pentru o reparaţie tehnică. Cred că este o eroare”, ne-adeclarat Mihaela Stoica, deputat PDL de Iaşi. Fără acest vot, şedinţa plenuluiar fi trebuit să fie suspendată. Menţionăm că există posibilitatea ca să mai fifost încă trei sau patru deputaţi care să nu fi fost prezenţi în sală, dar să aparăpe lista de vot. Oricum, toate voturile de marţi după-amiază au fost la limită.

S-a legalizat migraţia politică parlamentară

Scandalula izbucnit în plen încă de dimineaţă, când PDL a propus introducerea - ilegală -pe ordinea de zi a hotărârii prin care independenţii afiliaţi UNPR urmează săprimească dreptul de a se constitui în grup parlamentar. În afară deintroducerea pe ordinea de zi a respectivei hotărâri, Opoziţia a mai acuzat şifaptul că documentul nu a ajuns în posesia deputaţilor cu trei zile înainte dedezbateri. După certuri interminabile în care acuzaţiile de o parte şi de altaau fost la ordinea zilei, PNL şi PSD s-au retras din plen. Nu înainte ca VictorPonta să dezvăluie că săptămâna trecută PDL a propus Opoziţiei un târg: renunţăla acordarea la modificarea regulamentului prin care UNPR primea DREPTUL de a-şiface grup parlamentar, dar în contrapartidă, PNL şi PSD nu mai solicită înfiinţareaunei comisii parlamentare de anchetă în ceea ce o priveşte pe Roberta Anastase.Tot Ponta a mai arătat că liderii deputaţilor PNL şi PSD au refuzat trocul.După o suspendare a plenului – în jurul orei 13.00 – din cauza lipsei decvorum, şedinţa s-a reluat după ora 15.00 şi în ciuda protestelor viceliderilorde grup ai PNL şi PSD (rămaşi în sală pentru supravegherea votului – n.a.),care au atras în permanenţă atenţia că în sală nu sunt suficienţi deputaţi, maşinade vot PDL, UNPR, UDMR, Minorităţi şi-a făcut “datoria” şi astfel s-a legalizatmigraţia politică parlamentară.

Miza zilei de ieri: un post în BP pentru UNPR

Dece a ţinut neapărat PDL ca deputaţii independenţi afiliaţi la UNPR să seconstituie în grup parlamentar cu drepturi egale ca ale celorlalte partide, nueste un secret. Se urmăreşte astfel acordarea unui post în Biroul Permanent alCamerei pentru UNPR. Cum acest organism este unul impar, unul dintre actualiimembri ai BP (în rang de secretar sau chestor), fie din PSD, fie din PNL, arurma să fie exclus. În acest mod, actuala Putere ar deveni majoritară în BP şiar avea 100% puterea în Camera Deputaţilor. La puţine minute după terminareaplenului de ieri, juriştii din PNL şi PSD s-au întâlnit pentru a studiaposibilitatea atacării la Curtea Constituţională a modificării aduseregulamentului.

Zid în jurul Robertei Anastase

Totieri, deputaţii PDL, UNPR şi o parte din UDMR au făcut zid în jurul RoberteiAnastase şi au votat împotriva cererii PNL+PSD de constituire a unei comisii deanchetă parlamentară referitoare la marea fraudă de la votul din 15 septembriea.c. Deşi numărul de voturi în favoarea constituirii comisiei a fost mai maredecât cele contra, a lipsit un singur vot pentru ca Opoziţia să obţină câştigde cauză.

TotRoberta Anastase a mai fost subiect de scandal ieri: ea a fost acuzată că la unvot a lipsit din sală, dar pe lista de vot electronic numele ei apărea cavotantă. PSD a anunţat că şi pentru acest caz, va depune plângere penală, iarAnastase, la rândul ei, a anunţat că o va acţiona în justiţie pe Aura Vasile,cea care i-a adus ultimele acuzaţii de fraudă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-07-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray