2019-08-17 17:59

Olguţa Vasilescu: Dosarul meu este o făcătură politică. Procurorul va trebui să plătească

 |  17:57
Olguţa Vasilescu: Dosarul meu este o făcătură politică. Procurorul va trebui să plătească

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat ca dosarul în care Direcția Națională Anticorupției (DNA) o pusese sub urmărire penală pe cea care a ocupat funcția de primar al Craiovei între 2012 și 2016 este "o facatura politica" si ca procurorul DNA care a reținut-o, Claudia Roșu, "va trebui să plătească".

„Nu am avut niciun fel de dubiu că tot ceea ce s-a întâmplat în dosarul meu a fost ilegal cap-coadă, începând cu încălcarea dreptului la apărare și continuând cu probele luate în condiții ilegale (probe care, de fapt, nu spuneau nimic – și cu atât mai grav este faptul că și acestea au fost luate ilegal), cu denunțuri care nu mă acuzau cu absolut nimic, dar simple declarații de martori au fost transformate în denunțuri, doar ca să fie ceva la dosar…” a declarat ministrul Olguta Vasilescu pentru psnews.ro.

„A fost un dosar care nu spunea absolut nimic. Cu toate astea, mai e puțin și se face un an de când imaginea mea a fost terfelită, perioadă în care a trebuit să mă apăr de cele mai multe ori în spațiul public, să trec prin două campanii electorale în care nu am putut nici măcar să mă pronunț asupra dosarului meu, pentru că mi se interzisese acest lucru; în schimb, DNA-ul dădea tot felul de comunicate care de care mai aiuristice. Și mă bucur că este al șaselea judecător care consfințește același lucru – și anume că acest dosar a fost o făcătură politică pentru a mă împiedica să candidez în primăvara anului trecut la Primăria Craiova”, a detaliat fostul primar al Craiovei.

Nu în ultimul rând, Lia Olguța Vasilescu a subliniat că, în prezent, ea nu mai are calitatea de urmărit penal și s-a pronunțat vehement pentru Legea răspunderii magistraților, astfel încât Claudia Roșu (procurorul DNA care a reținut-o) „să plătească”.

„Vă spun foarte sincer că aștept Legea răspunderii magistraților, pentru că procurorul care a făcut toate aceste lucruri va trebui să plătească. Mă refer la doamna Claudia Roșu, care a și fugit de la DNA, acum ascunzându-se la Parchetul Curții de Apel”, a încheiat Vasilescu.

Judecătorii de la Curtea de Apel București au hotărât astazi să retrimită la DNA dosarul în care Lia Olguţa Vasilescu este acuzată de fapte de corupţie din perioada în care a fost primar al Craiovei, instanța respingând totodată cererea procurorilor DNA ca dosarul să fie trimis la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), informează News.ro.

„Respinge excepţia necompetenţei personale a Curţii de Apel Bucureşti invocată de reprezentantul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie. Respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată împotriva încheierii penale din data de 15.12.2016, pronunţată de Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală, în dosarul penal nr. 27415/3/2016/a1”, se arată în decizia instanţei, care este definitivă.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 15 decembrie 2016, pentru a doua oară, retrimiterea la DNA a dosarului Olguţei Vasilescu, în care este acuzată de patru fapte de luare de mită pe care le-ar fi comis când era primar al Craiovei, după ce în urmă cu două luni a dispus ca această cauză să fie restituită procurorilor pentru a preciza care sunt obiectul şi limitele judecării în cazul fostului edil, însă Curtea de Apel a stabilit ca dosarul să se întoarcă la TB, pentru continuarea judecării în Cameră preliminară, scrie psnews.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-27Parerea ta...

SA MORI TU
27 Ian 2017

CA NU AI JUCAT BARA- BARA CU FIRMELE CARE TE- AU SPONSORIZAT? DE UNDE PUTA MEA AI AVUT BANI? TI IA DAT VADIM DUPA CE AI APRINS BECUL SUB MASA?
NESIMTIRE.
27 Ian 2017

Dupa ce ai furat cat ai putut strigi hotii. Tot o facatura este si PLAGIATUL TAU ORDINAR. ASTA CINE L-A FACUT ?. POATE NE SPUI UNDE AI LUAT BACU , CAND AI FACUT MASTER SI CUM AI AJUNS LA DOCTORAT . ESTI O LICHEA BOLSEVICA SI TU SI NENOROCITII CARE SUSTIN HOTIA MAFIEI psd.Huuuuuuuuuuuuu
CROCODILUL FLAMAND
27 Ian 2017

O TZYGANKA SECURISTA DIN CRAIOVA....DE LA PLESITA....G-R-U............BINEINTELES
ADRIAN
28 Ian 2017

Nu te ambala madam, ca l-au trimis inapoi sa-l refaca. Nu au zis judecatorii ca esti nevinovata.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray