2020-04-07 11:13

Om de afaceri prahovean, arestat pentru exploatări miniere fără licenţă

 |  19:28
Om de afaceri prahovean, arestat pentru exploatări miniere fără licenţă

Omul de afaceriNicoale Nacu, administrator al unei firme acuzate că a exploatat ilegal, timpde câteva luni, balast în judeţul Prahova, a fost arestat preventiv, ieri,pentru o perioadă de 29 de zile, sub acuzaţia de evaziune fiscală şi executarede exploatări miniere fără licenţă.

Surse din cadrulInspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au declarat că Judecătoria Ploieştia emis, iar, pe numele omului de afaceri Nicolae Nacu, un mandat de arestarepreventivă. Nacu este acuzat de evaziune fiscală şi de executarea de exploatăriminiere fără a avea licenţă, cercetările în acest dosar începând în urmă cu maibine de două luni şi fiind efectuate de către Serviciul de Investigare aFraudelor din cadrul IPJ Prahova împreună cu procurori din cadrul Parchetuluide pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Scandal cu demisii laGarda de Mediu

Omul de afaceriNicolae Nacu este unul dintre personajele principale ale unui scandal deproporţii în urma căruia, în urmă cu două luni, prefectul de Prahova, AdrianDobre, a solicitat public demiterea din funcţie a şefului Gărzii de MediuPrahova, Ştefan Popescu, transferat ulterior la Garda de Mediu din judeţulAlba. Concret, după ce presa a dezvăluit existenţa mai multor balastiere careexploatau ilegal nisip şi pietriş în Prahova, livrând aceste materialeconstructorilor autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, la nivelul judeţului au fostfăcute mai multe controale la balastierele care funcţionau în judeţ.

Balastiere ilegale

La începutul luniimai, în urma controalelor au fost descoperite două firme care au exploatatilegal peste un milion de metri cubi de balast în localitatea prahoveanăTârgşor, săpând gropi de până la 15 metri adâncime şi atingând în unele zonepânza freatică. Este vorba despre Metal Construct Trading 2008 şi AgregateSorturi Balast SRL, ambele înregistrate la Budeşti, în judeţul Călăraşi.Agregate Sorturi Balast, aparţine, conform datelor furnizate de RegistrulComerţului, omului de afaceri Nicolae Nacu, care este şi administratorulfirmei.

În ultimele luni, înjudeţul Prahova au fost descoperite mai multe balastiere ilegale. În momentulizbucnirii scandalului legat de balastierele ilegale, prefectul de Prahovaafirma public că a aflat din presă şi că nu a fost informat nici de Garda deMediu Prahova şi nici de alte instituţii pe care le are în subordine înlegătură cu afaceri ilegale cu nisip şi cu pietriş la nivelul judeţului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-01-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine