2019-12-13 05:54

Omar Hayssam a fost adus din Irak, susţin oficiali sirieni

 |  21:01
Omar Hayssam a fost adus din Irak, susţin oficiali sirieni

Ionuţ Mureşan

Teroristul Omar Hayssam nu a fost adus în România din Siria, ci din Irak, susţin surse din armata siriană şi din presa din Damasc, citate de Vocea Rusiei. Generalul Hasan Hasan din cadrul forţelor armate siriene a declarat că habar nu avea cine este Omar Hayssam până să fie întrebat de jurnalişti, iar directorul agenţiei oficiale de presă SANA, Ahmed Dua, susţine că teroristul numărul 1 al României se afla într-o închisoare din Irak.

Generalul Hasan Hasan a declarat că ar fi aflat dacă predarea lui Omar Hayssam ar fi fost predat de pe teritoriul statului sirian. „Suntem întotdeauna deschişi să cooperăm cu alte state în domeniul luptei cu terorismul. Dacă o asemenea predare ar fi avut loc, am fi ştiut despre acest lucru. În cazul teroristului român nu am o asemenea informaţie. Mai mult, am aflat de la dumneavoastră despre existenţa lui Omar Haysam”, a declarat generalul Hasan. La rândul lui, directorul agenţiei de presă siriene SANA, Ahmed Dua, susţine că are informaţii cum că Omar Hayssam ar fi fost încarcerat într-o închisoare din Irak. „Siria nu are nici o legătură cu persoana şi soarta acestui terorist. Din informaţiile pe care le am, el era ţinut la o închisoare din Irak şi de acolo a fost transferat în România”, a spus directorul SANA.

Teroristul, interogat în secret

Omul de afaceri de origine siriană, implicat în răpirea celor trei jurnalişti români în Irak, a fost adus în ţară lunea trecută, escortat de o echipă a unuia dintre serviciile secrete române. Omar Hayssam a fost dus într-un loc secret şi interogat timp de patru zile, deoarece autorităţile române trebuie să-şi dea seama cum a fost posibil ca Hayssam să fugă din ţară, în 2006, fără ca oamenii legii să-şi dea seama. El a fost predat poliţiei abia vineri dimineaţă, atunci când a fost făcut şi anunţul official. Omar Hayssam se află de marţi în custodia Penitenciarului Bucureşti Rahova şi va fi cazat într-o cameră cu „profil de carantinare-observare”, a anunţat Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP). „Persoana condamnată la o pedeapsă privativă de libertate Hayssam Omar se află în custodia Penitenciarului Bucureşti Rahova, începând de astăzi,  23 iulie 2013. După îndeplinirea procedurilor de primire în unitate, acesta va fi cazat într-o cameră cu profil de carantinare-observare, în conformitate cu prevederile legale”, se arată într-un comunicat de presă al ANP. Sirianul a ajuns la Rahova, după ce a fost transferat din centrul de reţinere şi arest preventive al Poliţiei Române.

Pe 23 iulie nu se ştia unde e Hayssam

Omar Hayssam s-a aflat, din 19 iulie, în custodia Poliţiei Române, fiind introdus într-un centru de reţinere şi arest preventiv pe baza celor trei mandate de executare a pedepsei cu închisoare emise pe numele său. Omar Hayssam a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru bancrută frauduloasă, în iunie 2010, la 20 de ani închisoare pentru acte de terorism, în octombrie 2012, şi la 16 ani închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, în noiembrie 2012, se mai arată în comunicatul IGPR. ANP şi Poliţia Capitalei au comunicat Tribunalului Bucureşti că „nu se ştie locul în care se află” Omar Hayssam, astfel că acesta nu a putut să fie adus acum două zile la instanţă pentru judecarea dosarului în care procurorii DIICOT îl acuză de înşelăciune şi delapidare.

Victor Ponta neagă că Hayssam ar fi fost adus din Irak

„Nu confirm! (n.n. – că Omar Hayssam a fost adus din Irak) Nu, astea sunt poveşti şi... mă rog, cred că Vocea Rusiei se potriveşte foarte bine cu preşedintele Traian Băsescu, au o fantezie extraordinară, şi unul, şi altul”, a declarat premierul Victor Ponta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2013-07-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray