2020-01-24 13:40

UPDATE. Omar Hayssam încarcerat la Penitenciarul Rahova

 |  10:23
UPDATE. Omar Hayssam încarcerat la Penitenciarul Rahova

UPDATE ora 14.20: Omar Hayssam a fost încarcerat marţi, în jurul orei 12,00, la Penitenciarul Rahova, unde va rămâne pentru următoarele 21 de zile, cât reprezintă perioada de carantină, au precizat pentru Agerpres oficiali ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Potrivit surselor citate, după expirarea perioadei de carantină, se va forma o comisie care îl va repartiza pe Omar Hayssam într-un regim de detenţie, conform faptelor pentru care a fost condamnat. În funcţie de acest lucru, el poate rămâne în continuare la Penitenciarul Rahova, fiind vorba despre un regim de maximă siguranţă sau poate fi transferat la alt penitenciar.

UPDATE ora 13.40: Omar Hayssam ar fi fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, au declarat marţi pentru Agerpres surse judiciare.

Oficialii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor nu au confirmat deocamdată această ipoteză, susţinând că până când deţinutul nu apare în sistemul de date al ANP, nu se poate face nicio precizare.

UPDATE ora 12.06: Condamnatul Omar Hayssam a fost transferat marţi dintr-un centru de reţinere şi arest preventiv al Poliţiei Române într-o unitate din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, precizează Inspectoratul General al Poliţiei Române într-un comunicat.

"Reamintim faptul că acesta s-a aflat, din data de 19 iulie a.c., în custodia Poliţiei Române, fiind introdus într-un Centru de Reţinere şi Arest Preventiv pe baza celor trei mandate de executare a pedepsei cu închisoare emise pe numele său. Acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru bancrută frauduloasă în iunie 2010, la 20 de ani închisoare pentru acte de terorism în octombrie 2012 şi la 16 ani închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni în noiembrie 2012", se arată în comunicatul IGPR.

UPDATE ora 11.56: O persoană care s-a recomandat a fi grefieră a sunat luni la arestul central al Poliţiei Capitalei şi a întrebat dacă Omar Hayssam se află în custodie pentru că ar dori să-l citeze, însă i s-a răspuns că acesta nu este încarcerat acolo, fără a i se oferi alte detalii prin telefon, au declarat marţi pentru Agerpres surse din Poliţie.

Potrivit acestora, în momentul în care presupusa grefieră ar fi spus că doreşte să trimită o citaţie pe numele lui Omar Hayssam, persoana de la celălalt capăt al firului, angajat al arestului central al Poliţiei Capitalei, i-a spus să-l citeze. Cu toate acestea, nu s-a primit nicio astfel de citaţie pe numele inculpatului Omar Hayssam, au subliniat sursele citate.

UPDATE ora 10.43: Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Poliţia Capitalei au comunicat Tribunalului Bucureşti că Omar Hayssam nu este în unităţile lor, astfel că acesta nu a putut să fie adus marţi la instanţă pentru judecarea dosarului în care procurorii DIICOT îl acuză de înşelăciune şi delapidare.

Omar Hayssam, care se află din 19 iulie în custodia Poliţiei Române, ar putea fi adus, marţi, la Tribunalul Bucureşti, pentru judecarea unui dosar în care procurorii DIICOT îl acuză de înşelăciune şi delapidare.

Procurorii DIICOT au solicitat Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a lui Hayssam în acest dosar, cererea având termen în 23 iulie.

Omar Hayssam a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, în acest dosar, în octombrie 2012, alături de fratele lui, Mohamad Omar, de cumnatul său, Mihai Nasture şi doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteucă şi Doina Farladanschi, fiind acuzaţi de înşelăciune şi delapidare.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, procurorul Nadina Spînu, a declarat vineri, pentru Mediafax, că în dosarul de delapidare s-a cerut, la trimiterea cazului în judecată, arestarea preventivă a lui Omar Hayssam pentru infracţiunile de care este acuzat.

Nadia Spânu a spus că la termenele anterioare nu s-a putut discuta această solicitare, din cauză că Hayssam nu a fost prezent şi nu a putut fi citat corespunzător. Ea a precizat că la termenul de marţi, când cel mai probabil şi Hayssam va fi prezent la proces, se va putea lua în discuţie această cerere.

Tribunalul Bucureşti a stabilit termenul de 23 iulie după ce în 17 iunie a amânat judecarea pentru lipsa de apărare în cazul lui Mohamad Omar, transmite Mediafax.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2013-07-23

In legatura cu acest articol...

Victor Ponta: Aducerea lui Omar Hayssam a fost o operaţiune în conformitate cu legile României, autorizată şi aprobată de Guvern

Rolul teroristului Omar Hayssam în povestea jurnaliştilor răpiţi în Irak

UPDATE. Omar Hayssam a fost predat autorităţilor române. Va spune Omar Hayssam cine l-a ajutat şi cum a părăsit ţara?

Dosarul în care Omar Hayssam este judecat pentru delapidare este amânat succesiv
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine