2020-06-03 13:02

Omul lui Tăriceanu, de la Casa Națională de Pensii, a blocat biletele de tratament a peste 250.000 de pensionari

 |  13:52
Omul lui Tăriceanu, de la Casa Națională de Pensii, a blocat biletele de tratament a peste 250.000 de pensionari

La început de an, prin ordin al președintelui Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), se stabilește numărul locurilor în stațiunile balneare deținute de CNPP, dar și numărul biletelor de tratament balnear contractate prin operatori economici. Însă, până acum, președintele CNPP impus de ALDE, Robert Iulian Stănescu, n-a emis acest ordin din motive puerile, adică, mai direct, din motive de amatorism managerial. Astfel, peste 250.000 de pensionari nu pot merge deocamdată la tratament în stațiunile balneare, mai ales în perioada de extrasezon.

   

Ordin întârziat, dar totuși dat 

 

Prin Ordinul președintelui CNPP, s-a stabilit, la începutul anului trecut, că „în unitățile de tratament balnear, proprietate a Casei Naționale de Pensii Publice, este asigurat pentru anul 2018 un număr de maxim 59.527 de locuri la tratament balnear, repartizate pe maxim 19 serii de trimitere”. Tot prin acel ordin, „la numărul de locuri prevăzut la art. 2 (n.r. - 59.527 de locuri la tratament balnear) se adaugă, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2018, numărul de locuri la tratament balnear contractat cu alți operatori economici interesați, număr care se va stabili după atribuirea contractelor, în funcție de prețurile ofertate pe bilet”.

Conform prevederilor Ordinului nr.269/03.01.2018, aprobat de președintele Casei Naționale de Pensii Publice, tariful maxim acceptat pentru un bilet de tratament balnear, a fost, în 2018, de „1.684 lei/bilet, la categoria 2** stele” și „1.764 lei/bilet, la categoria 3***/4**** stele”. Tot acest ordin stipula că „pentru biletele de tratament balnear, locurile contractate se vor repartiza pe maximum 19 serii de prezentare, cu o durată de 16 zile. Prețul biletului de tratament balnear va include tariful pentru 12 zile de tratament”.

Ca urmare a acestui ordin, în 2018, pe lângă cele 59.527 de locuri la tratament balnear, au fost contractate prin operatori economici de profil un număr de 203.299 de bilete. Dar, din motive știute numai de președintele CNPP, Robert Iulian Stănescu, licitațiile pentru biletele contractate de la agenții economici au fost mult întârziate, și abia prin a doua jumătate a lunii mai pensionarii au putut merge la tratament.

 

Licitații ba, bilete mai cândva

 

Anul acesta, situația este mult mai gravă decât anul trecut, deoarece președintele Robert Iulian Stănescu n-a emis până acum ordinul privind numărul locurilor la tratament balnear în locațiile deținute de CNPP și numărul locurilor la tratament balnear contractate cu alți agenții economici. De ce? Potrivit informațiilor noastre, președintele CNPP n-a emis un asemenea ordin pe motiv că nu a fost aprobat bugetul de stat. Mai mult, el n-a declanșat procedurile de licitație pentru biletele de tratament balnear care trebuiau contractate de la agenții economici care dețin baze de tratament. „Ca urmare a neemiterii unui asemenea ordin de către președintele Robert Stănescu, pensionarii nu beneficiază de bilete de tratment în locațiile deținute de CNPP, acum în perioadă de extrasezon, iar bazele respective sunt goale. În plus, nu s-au demarat procedurile de licitație pentru biletele contractate de la diverși agenții economici, ceea ce înseamnă că pensionarii pot beneficia de asemenea bilete abia pe la începutul lunii iunie, adică foarte tarziu”, a precizat, pentru PUTEREA, un oficial din Ministerului Muncii și Justiției Sociale. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-26Parerea ta...

ANONIM
26 Feb 2019

Pensionarii au votat aceasta mafie psd-alde si si-au aruncat copii si nepotii din tara pentru DOI ARGINTI PROMISI DE INFRACTORUL draknea.
REALITATI...
26 Feb 2019

Intrebati la CNPP care este numarul persoanelor din structurile teritoriale care au beneficiat de pregatire profesionala incepand cu data de 1 martie 2017? Cate intalniri de lucru au fost realizate in ultimii doi ani? Care este stadiul aplicatiilor informatice necesare implementarii unor prevederi legislative ( Legea 192 si Legea 221)? Cum a fost implementat EESSI in structurile teritoriale? De ce sunt blocate de conducerea CNPP posturile vacante, in anul 2019? Cate procese sunt sau au fost la nivel national referitoare la modul de acordare a drepturilor salariale pentru personalul din cadrul structurii centrale sau a structurilor teritoriale? Cate persoane au parasit in ultimii ani structura centrala a CNPP? Etc............................................
ANONIM
28 Feb 2019

Sasalaul homo cate blocaje a facut ?ASTAnu se vede Siktir ziar de 2 bani
BABOO
29 Aug 2019

Babelor ... daca nu ai bugetul aprobat (!), nu poti sa faci nici o achizitie. Pe cale de consecinta, nici nu poti sa organizezi licitatii ... nu de alta, dar te infunda Curtea de Conturi pentru deturnare de fonduri ... Cine n-a lucrat in administratie publica, ciocu' mic !!!
SANDA
08 Oct 2019

Cu Stanescu Robert nu poti decat sa ajungi in faliment. Omu este pus doar pe facut bani pentru el.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine