2020-04-04 16:09

Otopeni, orașul cu 2.000 de euro pe cap de locuitor în care oamenii trăiesc ca-n Evul Mediu

 |  07:17
Otopeni, orașul cu 2.000 de euro pe cap de locuitor în care oamenii trăiesc ca-n Evul Mediu

Edilii localității Otopeni au aruncat banii pe fereastră, au colectat taxe și impozite cum au vrut și au îndatorat localitatea degeaba: nu au dezvoltat-o. Curtea de Conturi a constatat foarte multe nereguli în ultimii ani, însă edilii au continuat să își bată joc de banul public. Mai mult, nu au recuperat prejudiciile constatate de-a lungul anilor.

Orașul Otopeni, condus de edilul liberal Silviu Constantin Gheorghe, este localitatea din România cu cel mai mare venit pe cap de locuitor. La un buget de peste 175 de milioane de lei, adică vreo 35 de milioane de euro, revin peste 2.000 de euro pentru fiecare cetățean, în condițiile în care în sectoarele Capitalei venitul nu depășește 350 de euro, pe cap de locuitor. Degeaba, oamenii traiesc ca-n Evul Mediu.

Otopeniul are multe străzi fără canalizare. Asfaltate, aparent moderne, cu proprietăți cochete. La Otopeni e în trend să ridici bloc cu fosă septică, pentru clientela cu pretenții. La care viitorii cumpărători trebuie să se obișnuiască și cu finisajele de lux și cu vidanjă.

Pe unde nu sunt utilități, localnicilor li se spune de ani de zile că stația de epurare a orașului are capacitatea depășită. Bani au fost, dar s-au cheltuit aiurea de actuala administratie. 

Poluare și nepăsare

Că stația de epurare e subdimensionată recunosc și cei din Apele Române. Într-un document din 2016, inspectorii au scris negru pe alb că jumătate din apele menajere preluate sunt vărsate direct în natură, spre lacurile din nordul Bucureștiului, neputând fi purificate.

Primarul declară mereu că nu vede nicio problemă, cât timp aceiași oficiali care au consemnat evacuarea poluantă, au permis mai departe stației să funcționeze, prelungind an de an, avizul de mediu. Un adevarat dezastru ecologic, avizat de primar.

Primar Otopeni: “Din punctul meu de vedere, și nu numai al meu, dar și al celor de la Ape și Mediu, nu reprezintă o problemă! Gândiți-vă câte deversări se fac în acest canal deversor, colector, de desecare, cu avizul celor de la ANIF, cei care au în administrare acest canal, nu primăria.” 

Așadar, edilul se prevalează de faptul că deversarea are loc într-un fost canal agricol, lung de 10 kilometri, care tranzitează mai multe localități și în care oricum, varsă mizerie toată lumea.

Primar Otopeni: “Până la urmă ,asta e problema Apelor Române. Acest canal tranzitează orașul Buftea, Otopeni… Gândiți-vă de o parte și de altă câți agenți economici și case sunt, deci nu la Primărie e problema. Noi în Otopeni, în zona noastră, nu avem nicio problemă!” 

Pentru toate deversările neconforme, autoritățile locale plătesc penalități de poluare a mediului. Deloc mici. Sunt bani frumoși din bugetul primăriei.

Conform legislației, atunci când autoritățile de mediu permit că o stație de epurare subdimensionată să funcționeze mai departe, și implicit să polueze, acordul de mediu nu poate fi dat fără un set de măsuri, ce trebuie luate de către primărie. 

În lipsa unui sistem de canalizare centralizat, amenajat de autoritatea locală, se vede cât de haotic ajunge spre stația de epurare un păienjeniș de conducte, trase de către dezvoltatori, pe cheltuiala lor.

E purul stil românesc din haosul imobiliar. Fără o sistematizare, fără o viziune. Asa a condus edilul liberal orasul Otopeni, el fiind interesat de cum arată proiectele la suprafață, fără să se mai gândească la ce se întâmplă în subteran. Așa se face că în Otopeni există, pe de o parte multe străzi vechi, fără canalizare, cum ar fi stradă Școlii.

Apele poluate înseamnă și un aer pe măsură, pentru că multe din elementele nocive vărsate în circuitul acvatic, vor ajunge inevitabil în văzduh, și, de aici, în plămânii românilor.

  Ziarul Puterea începe o campanie menită să arate cum localitatea unde este cel mai mare venit pe cap de locuitor a fost condusă de edili care au avizat construcții după ureche, au betona spațiul verde ilegal și și-au bătut joc de banul public. 

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine