2019-08-25 18:01

Parchetul General începe urmărirea penală pentru conflict de interese şi fals în dosarul Nana

 |  14:52
Parchetul General începe urmărirea penală pentru conflict de interese şi fals în dosarul Nana

Parchetul instanţei supreme a decis începerea urmăririi penale în urma raportului primit de la Corpul de Control al premierului, privind dosarul Nana. Instanţa va cerceta astfel acuzaţiile de conflict de interese şi fals în acest dosar.

Procurorul de caz a ajuns la concluzia că din sesizarea transmită şi din documentele ataşate reies indicii suficiente care să ducă la concluzia că s-ar fi săvârşit aceste fapte penale, astfel că a decis urmărirea penală, transmite Digi 24.

Vor fi astfel audiate persoane şi vor fi solicitate acte de la instituţiile implicate în procedurile de retrocedare a terenurilor de pe raza comunei Nana din Călăraşi. În sesizare se vorbeşte despre mai multe nereguli privind retrocedarea unor terenuri, nu doar cel al familiei Băsescu.

În Raport se arată că Primăria Nana a emis 22 de titluri de proprietate, pentru terenuri însumând 218 hectare, fără respectarea legislaţiei în vigoare.

Corpul de Control al Guvernului a mai descoperit că 2000 de hectare de la Institutul Fundulea au fost transferate ilegal din domeniul public al Institutului, în domeniul privat al oraşului Fundulea şi a altor comune şi localităţi din Călăraşi. Printre acestea s-ar afla şi terenurile familiei Băsescu de la Nana.

Raportul Corpului de Control al Guvernului mai arată că s-au încălcat competenţa şi procedura de dezafectare a terenurilor. Astfel, decizia a fost luată de Comisia judeţeană de fond funciar Călăraşi, deşi legea stabileşte că trebuia luată prin HG, prin act al Consiliului Judeţean sau al celui local.

Inspectorii susţin că încălcarea competenţei şi a procedurii se sancţionează cu nulitate absolută. Potrivit acestora, tot lovite de nulitate absolută sunt şi actele prin care se sporeşte ilicit valoarea terenurilor primite, ca urmare a transferurilor.

Inspectorii Corpului de Control mai precizează că trecerea din domeniul public în cel privat s-a făcut fără o justificare prealabilă.

Citeşte şi:


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-04-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray