2020-04-05 17:41

Parlamentarii nu şi-ar scurta concediul pentru legea ANI

 |  19:13
Parlamentarii nu şi-ar scurta concediul pentru legea ANI

La sfârşitullunii iunie, parlamentarii mutilau legea care permitea controlul averilor lorşi o trimiteau la promulgat preşedintelui Băsescu. După care plecau înconcediu. Băsescu, încăpăţânat din fire, nu s-a grăbit să promulge legea, ci atrimis-o spre examinare Curţii Constituţionale, care a decis luni că legea, înforma emisă de Parlament nu respectă Constituţia. Traseul firesc este acumîntoarcerea legii în Parlament, unde, se presupune, că se vor aduce modificăricare să facă posibil controlul averii demnitarilor şi de acum încolo. Numai căParlamentul României este acum pe Coasta de Azur, în Caraibe, sau în altelocuri unde demnitarul român pleacă după un an epuizant. Până la toamnă, cândaleşii ţării îşi vor relua activitatea, nimeni nu le va tulbura vacanţele şiaverile.

Ieri, TraianBăsescu a cerut organizarea unei sesiuni parlamentare extraordinare unde să sediscute legea ANI. În ciuda optimismului preşedintelui, care nu mai vrea săaştepte până la toamnă, mai devreme de sfârşitul lunii august, aleşii neamuluinu pot discuta legea ANI în Parlament.

Anastase: „Sper la începutul lui august”

PreşedinteleCamerei Deputaţilor Roberta Anastase ne-a declarat că va convoca o sesiuneparlamentară extraordinară pentru a discuta legea de înfiinţare şi organizare aAgenţiei Naţionale de Integritate. Ea speră că asta se va întâmpla la începutullunii august. Anastase ne spune că deja a început negocierea cu lideriipolitici pentru a-i aduna pe parlamentari din vacanţă. „Deocamdată aşteptămîntemeierea Curţii, pentru că, dacă aţi observat, există doar un comunicat alcurţii, nu şi explicaţiile deciziei. Aşteptăm să vedem ce anume a decis Curteacă este neconstituţional. Însă, am început deja negocierile cu liderii politicisă organizăm o sesiune parlamentară extraordinară, sper eu, în prima jumătate alunii august. Legea se va discuta în ambele camere ale Parlamentului şi deaceea aşteptăm întemeierea Curţii. Deocamdată este în funcţiune vechea legeANI, fără articolele de lege pe care Curtea le-a declarat neconstituţionale”,ne-a declarat Roberta Anastase.

Senatorii pasează problema la Anastase

Toni Greblă(PSD), preşedinte al Comisiei Juridice din Senat confirmă pentru ziarul „Puterea”că jocurile le poate face Roberta Anastase. El spune că, acum, CameraDeputaţilor este cea care va discuta problemele de neconstituţionalitate aleLegii de înfiinţare şi funcţionare a Agenţiei de Integritate. „Legea seîntoarce la Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională pe articolele delege declarate neconstituţionale de către Curte”, afirmă senatorul.

Petru Lakatos: „Nu mai devreme de 15 august”

Petru Lakatos,deputat UDMR este de părere că plenul nu se poate întruni la începutul luniiaugust, aşa cum speră Roberta Anastase. „După doamna Anastase, orice esteposibil”, comentează uşor ironic deputatul. „Însă, înainte de întrunireaplenului este nevoie de un raport al comisiei juridice din Cameră. Aşa cum vădeu lucrurile, mai devreme de 15 august nu văd cum s-ar putea întruni plenulpentru discutarea legii ANI”, este de părere Lakatos.

Liberalii nu se grăbesc

Tudor Chiuariu,deputat PNL şi totodată „cel mandatat de partid să discute problemele legat deANI” (după cum însăşi liberalii declară), afirmă că partidul din care faceparte nu-i plac „heirupismele”. „Problema nu e convocarea unei sesiuniextraordinare, ci un proiect coerent al Guvernului. Eu, de exemplu, sunt înBucureşti, dar alţi colegi de-ai mei sunt plecaţi. Unii dintre ei sunt plecaţidin ţară. Mai devreme de două săptămâni nu cred că se poate convoca o sesiuneparlamentară”, a declarat Chiuariu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-06-19

Mai multe imagini:
Parlamentarii nu şi-ar scurta concediul pentru legea ANI
zoom
Parlamentarii nu şi-ar scurta concediul pentru legea ANI
zoom
Parlamentarii nu şi-ar scurta concediul pentru legea ANI
zoom

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine