2020-07-04 15:37

Pastor al unui cult religios, liderul unei grupări de escroci VEZI FILM

 |  16:52
Pastor al unui cult religios, liderul unei grupări de escroci VEZI FILM

Procurorii Parchetului Capitalei au cerut magistraţilorTribunalului Bucureşti arestarea a opt persoane acuzate de spălare de bani, şantaj,dare de mită, falsuri, uzuri de fals şi înşelăciuni într-un dosar complexprivind obţinerea frauduloasă a peste un milion de euro prin escrocherii.Printre cei urmăriţi penal se află şi funcţionari ai Primăriei Capitalei, dar şiangajaţi ai unor instituţii bancare, acuzaţi de sprijinirea grupului deescroci.

Liderulgrupării, Dan Burcică, este pastor al unui cult religios. Procurorii au reţinut în sarcina sa 13infracţiuni de uz de fals, trei infracţiuni de complicitate la înşelăciune,cinci infracţiuni de înşelăciune, o infracţiune de spălare a banilor, o infracţiunede cumpărare de influenţă şi o infracţiune de instigare la fals în înscrisurisub semnătură privată. În afara faptului că ţine predici, despre Dan Burcică am reuşit să aflăm, până la această oră, căa deţinut acţiuni în firma Interagro Construct, cesionate, la începutul acestuian, unui alt „coleg” de dosar, Aurel Bogdan Vraciu, acuzat de înşelăciune şispălare de bani, după ce le preluase, anul trecut, tot prin cesiune, de la NikyRobertino Gheorghe. Numele lui Dan Burcică şi al soţiei sale, Aura Burcică,apar într-un document al Corpului Executorilor Bancari, în calitate de debitoriai Băncii Unicredit Ţiriac, fiind somaţi la plata unei datorii de 1.877.313.Pentru această datorie, executorii bancari au scos la vânzare, prin licitaţie,garanţia depusă de cei doi, respectiv un teren de 7,9 ha, din comunagiurgiuveană Ghimpaţi.

Dan Burcică a fost reţinut de procuroriibucureşteni alături de Bogdan Aurel Vraciu, Adrian Dragomir, Nicolae Rupiţă, ElenaDaniela Pârvoi, Lăcrămioara Gheorghe, Cătălin Valentin Avram şi Vasile Grigore.Aceştia au fost duşi, ieri, la Tribunalul Bucureşti pentru emiterea unormandate de arestare. În dosar a fost începută urmărirea penală împotriva a 16persoane, printre care şi doi angajaţi ai Primăriei Capitalei, dar şi a unorfuncţionari bancari

„Rentabilizau” firme folosite la obţinerea decredite

Potrivit procurorilor, membrii grupăriiconduse de Dan Burcică urmăreau să contracteze cât mai multe împrumuturibancare, pe care nu intenţionau să le restituie, folosind diferite societăţicomerciale fictive, unii dintre aceştia fiind administratori şi asociaţi uniciai unor firme preluate, de regulă, prin cesiune de părţi sociale. Odată cupreluarea unei societăţi comerciale, făptuitorii procedau la„rentabilizarea" acesteia, cu sprijinul unui expert contabil, în sensul căîntocmeau în fals documente financiar-contabile (balanţe, bilanţuri contabileetc.), din care rezulta că au o activitate profitabilă, documente pe care ledepuneau la administraţiile financiare, la Oficiul Naţionalal Registrului Comerţului şi pe care, în cele din urmă, le utilizau lainstituţiile bancare, pentru solicitarea deschiderii unor linii de credit saupentru obţinerea unor credite bancare. Ulterior, făptuitorii intrau în posesiabanilor astfel obţinuţi, prin întocmirea de contracte fictive şi efectuarea de„plăţi" către firme controlate de aceştia.

Totodată, potrivit procurorilor, escrocii gajaucreditele cu bunuri imobiliare, de regulă terenuri, dovedind deţinerea lor cuacte de proprietate falsificate.

VEZIMAI JOS PREDICA PASTORULUI DAN BURCICĂ


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-05-01Parerea ta...

IVANICA OCTACVIAN
27 Noi 2010

Informatia este incorecta! Dan Burcica nu este si nu a fost pastor baptist. De ce nu va documentati inainte de a scrie? De ce intrati sub aceeasi greseala: minciuna?
KARDON
29 Noi 2010

Ivanica- inainte sa iti dai cu parerea mai bine citeste inca o data articolul si o sa vezi ca nu scrie niciunde de vre-un pastor baptist! ci - pastor al unui cult religios-
RBN
30 Noi 2010

Kardon, asa a fost initial "Pastor baptist." Au modificat ulterior. Daca nu ma crezi ia uita-te la permalink. Nu suntem chiar atat de naivi.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz