2019-10-16 02:48

Pe ce au cheltuit banii publici primarii bucureșteni în 2017

 |  11:15
Pe ce au cheltuit banii publici primarii bucureșteni în 2017

Stiți pe dce cheltuieli a avut Primăria București în 2017? Peste șase miliarde lei! Dar în 2016? Alte 4.5 miliarde lei! Dar Primăria Sector 1 Bucureşti? Sau Primaria Sectorului 2? Sau Primaria Sectorului 3?

Doar 49,9% din bugetul Primăriei Capitalei alocat pe anul 2017 a fost cheltuit. Investiții noi demarate au fost zero. Majoritatea ediliilor de sector nu au știut să gestioneze banul public, nu au făcut investiții majore în 2017 și au închis anult trecut cu un excedent bugetar uriaș. Transparenta.usr.ro a întocmit o analiză care arată cum au gestionat banii din vistieriile primăriilor bucureștene edilii. 

După datele prezentate, edilii se pare că au fost în vacanță în 2017, abia reușind să cheltuie între 9-20 la sută din bugetul alocat. Mai mult, reabilitarea termică a stagnat, investițiile privind renovarea grădinițelor și școliilor la fel. La capitolul „ajutoare financiare” - precum bani mai mulţi pentru Catedrala Neamului, mai exact peste două milioane de lei, sau stimulente de 2.500 de lei pentru nou născuţi – Primăria Capitalei a excelat. În ceea ce priveşte îmbunătăţirea traficului, însă, aşa cum primarul general, Gabriela Firea, şi-a propus încă din campania electorală, nu se pot sesiza schimbări majore faţă de anul precedent.

Totuși, edilii au fost generoși cu angajații săi- sejururi la hoteluri din bani publici. Astfel, sub pretextul unor cursuri de formare profesională, Primăriile bucureștene își trimit angajații în concedii plătite din bani publici. După ce, în lunile de vară, au trimis 500 de funcționari la cursuri pe litoral sau în stațiuni montane, alți 200 de angajați din Primărie au petrecut și vacanțele de iarnă pe banii instituției. În hoteluri de trei și patru stele, cu însoțitor gratuit și mese incluse. 

Primăria Municipiului București (PMB) a încheiat, numai în a doua jumătate a anului 2017, două contracte de achiziții pentru cursuri de formare profesională. Conform anunțurilor de participare de pe site-ul instituției, în iunie 2017, PMB a alocat 2.050.000 de lei (aproximativ 450.000 de euro). Trei luni mai târziu, Primăria a decis să suplimenteze numărul de cursuri achiziționate și a lansat un nou anunț de participare, alocând încă 820.000 de lei (circa 180.000 de euro). Din aceste sume, numai o treime merg către programe educaționale, restul reprezentând costuri de cazare și masă pentru funcționarii din PMB și însoțitorii lor.

VEZI aici pe ce au dat primarii banii publici în 2017: www.transparenta.usr.ro

 

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray