2020-07-04 16:06

Pedepse şi mai blânde în dosarul „Cocaina săracilor”. Tribunalul Bucureşti a redus condamnările pentru gruparea dealerului de stupefiante al Ralucăi Sandu şi al lui Robert Mircea Sandu

 |  20:36
Pedepse şi mai blânde în dosarul „Cocaina săracilor”. Tribunalul Bucureşti a redus condamnările pentru gruparea dealerului de stupefiante al Ralucăi Sandu şi al lui Robert Mircea Sandu

TribunalulBucureşti a dispus condamnări mai mici decât cele pronunţate în prima deciziepe fond, din 2005, în dosarul "Cocaina săracilor", la mai mult depatru ani de la hotărârea Curţii de Apel Bucureşti prin care dosarul a fosttrimis spre rejudecare.

Astfel,Tribunalul Bucureşti a decis,pe 25 noiembrie,condamnarea lui RăzvanIotta, acuzat că aproviziona cu droguri mai multe persoane, la cinci ani deînchisoare cu executare, în condiţiile în care prima condamnare primită deacesta, în decembrie 2005,a fost de 10 ani de închisoare. Radu EugenNăstase, un alt dealer din reţea, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cususpendare, după ce în urmă cu cinci ani primise o pedeapsă de cinci ani cususpendare. Tot patru ani cu suspendare a primit şi Bogdan Albu, fostadministrator al clubului în care mai multe vedete s-ar fi drogat. BogdanAlexandu Ionescu şi Mircea Răzvan Dimitriu, alţi doi membri ai reţelei, auprimit pedepse de cinci ani cu executare, respectiv patru ani cu suspendare,faţă de şase şi respectiv şapte ani de închisoare cu executare. De asemenea,Radu Ion Leonardo, cel care a fost trimis în judecată pentru că ar fi organizatun transport de cocaină în Italia, va executa o pedeapsă de şase ani deînchisoare, faţă de zece, cât a primit iniţial. Octavian Arhip, acuzat că ar fisupravegheat transport, a fost condamnat la şase ani de închisoare cuexecutare. Radu Pădurean şi Stoica Ionuţ Adrian, care ar fi însoţittransportul, au primit pedepse de cinci ani de închisoare, cu un an mai micidecât cele primite iniţial, de şase ani de închisoare. Pe de altă parte,instanţa a dispus confiscarea mai multor cantităţi de droguri şi a unor sume debani.Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fiatacată cu apel. În 2005, Tribunalul Bucureşti a pronunţat o primă sentinţă înaceastă cauză, însă un an mai târziu, Curtea de Apel Bucureşti a dispusrejudecarea dosarului.

Dosarulcunoscut drept "Cocaina săracilor" a fost separat de cel cunoscutdrept "Cocaina pentru VIP-uri", în care a fost judecat şi ulteriorachitat definitiv Ion Alexandru Ţiriac. În acest din urmă dosar, disjunsulterior, a fost condamnat şi Robert Mircea Sandu, nepotul preşedintelui FRF.În timpul procesului „Cocaina pentru VIP-uri”, Radu Năstase declara, încalitate de martor, că nu a avut nici o legătură directă cu Ion Alexandru Ţiriac,însă le vindea cocaină lui Robert Mircea Sandu şi Ralucăi Sandu, droguri ceajungeau la Alexandru Ţiriac. „Robert Mircea Sandu a aruncat peste gard, încurtea lui Ion Alexandru Ţiriac, un pachet de ţigări în care se aflau droguricumpărate de la mine, în jur de 4-6 grame de cocaină. Ştiam că în locuinţa dinPipera locuieşte Ţiriac jr, ştiam de la Robert Mircea Sandu, şi tot el mi-a ziscă drogurile erau destinate lui”, susţinea Radu Eugen Năstase în faţa magistraţilor.

Unuldintre clienţii dealerilor de cocaină, Robert Mircea Sandu, s-a predatprocurorilor, în 2 iunie 2004, fiind urmărit general timp de patru luni, şi afost singurul condamnat la închisoare în dosarul „Cocaina pentru VIP-uri”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-05-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz