2020-08-10 03:06

Pentru ministrul „adeverinţă” al Tineretului și Sportului, informațiile publice sunt secrete de serviciu

 |  02:40
Pentru ministrul „adeverinţă” al Tineretului și Sportului, informațiile publice sunt secrete de serviciu

Pentru realizarea mai multor documentări jurnalistice privind activitatea Ministerului Tineretului şi Sportului, PUTEREA a solicitat de mai multe ori ministrului Bogdan Constantin Matei, în baza Legii nr.544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, date privind activitatea ministerului pe care-l conduce.

De fiecare dată, ministrul Bogdan Matei a refuzat să răspundă solictărilor noastre, fără nicio justificare, deşi informaţiile solictate vizau activitatea ministerului şi a federaţiilor sportive care ar fi trebuit postate pe site-ul ministerului. Una dintre solicitarile PUTEREA, la care nu s-a răspuns, viza „suma totală pe care Ministerul Tineretului şi Sportului a alocat-o în 2018 pentru finanțarea fiecărei federații sportive naționale pe baza programele sportive de utilitate publică?”.

Unul dintre foştii miniştrii ai Tineretului si Sportului a precizat, pentru PUTEREA, că nu vom primi răspuns la întrebările despre bani, pentru simplu motiv că odată făcute publice sumele destinate federaţiilor s-ar demasca ingineriile financiare şi jocurile de culise ţesute de către anumite personaje din minister cu preşedintii de federaţii. Potrivit informaţiilor noastre, regizorul ingineriilor financiare în relaţia cu federaţiile a fost, până la venirea ministrului Bogdan Matei, secretarul de stat Cozmin Butuza - „Tricoaie”, finul baronului PSD de Maramureş, Gabriel Zetea. Însă, după venirea vâlceanului Bogdan Matei, noul regizor MTS în relaţia cu federaţiile este directorul Daniel Jianu (FOTO), despre care PUTEREA va face mai multe  dezvăluri în perioada următoare. Actualul ministru al Tineretului și Sportului, senatorul vâlcean Bogdan Constantin Matei, și-a trecut în CV, printre activităţile și responsabilitătile principale pe care le-a avut, faptul că deține șase adeverințe, dintre care două de membru în consiliul de administrație al unor școli din Vâlcea, una de „responsabil cerc pedagogic”, iar alta de „responsabil al comisiei metodice”. Tot el este cel care s-a făcut de râsul lumii la o televiziune importantă, atunci când a fost întrebat ce va face când va trebui să voteze un presupus pachet de „legi ale lui Hammurabi”, rămas chipurile din legislatură trecută. A fost o capcană a jurnaliștilor, care au dorit să vadă ce fel de personaje au ajuns în Parlamentul României. Și, totuși, nu a fost o surpriză să se constate că senatorul vâlcean are lipsuri evidente în cultura sa generală, el nefiind capabil să dezamorseze farsa jurnaliștilor, pentru că, pur și simplu habar nu avea ce sunt „legile lui Hammurabi”, sau, mai bine zis, „Codul lui Hammurabi”. Mai mult, ulterior, Matei a fost pus pentru a doua oară în încurcătură, atunci când jurnaliștii l-au întrebat de „examenele din sesiunea parlamentară”. Nici atunci omul nu s-a prins că vigilența și cunoștințele îi sunt puse la încercare, el găsind repede o scuză penibilă și plecând din față camerei de luat vederi. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz