2020-07-06 21:22

Pentru ministrul Sorina Pintea, proiectul Legii Transplantului este…offline

 |  20:10
Pentru ministrul Sorina Pintea, proiectul Legii Transplantului este…offline

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, demonstrează pe zi ce trece că una spune în fața camerelor de luat vederi și altceva se întâmplă în realitate.

Elocvent în acest sens este situația critică în care se află școala românească de transplant, mai ales de când în fruntea Agenției Naționale de Transplant (ANT) a fost impusă, în urmă cu câteva luni, clujeanca Anca Baculea. Noua șefă de la ANT a schimbat întreaga procedură de reacreditare a centrelor de transplant, dar fără să respecte prevederile legale impuse de Ordinul Ministrului Sănătății nr. 860/2014, introducând o serie de documente, protocoale și proceduri aberante, imposibil de implementat, printre care și o declarație pe propria răspundere a medicului care efectuează transplantul.

Ca urmare a acestei situații, practic de la 15 noiembrie 2018, niciun medic din România nu mai face operații de transplant, pentru simplul fapt că nu are cadrul legal, și, practic, sute de români cu probleme grave de sănătate vor trebui să apeleze exclusiv la clinicile din străinătate, unde costurile sunt mult mai mari decât în România.

Imediat după ce PUTEREA a semnalat această situație critica a școlii românești de transplant, ministrul Sorina Pintea a precizat că există deja un proiect de lege privind transplantul care va fi pus în dezbatere publică în perioada următoare. Potrivit informațiilor noastre, la ora actuală nu există un asemenea proiect de lege la Ministerul Sănătății, și nici la Agenția Națională de Transplant, deși au trecut vreo trei săptămâni de la declarația ministrului Sănătății. Practic, afirmațiile Sorinei Pintea au fost doar vorbe în vânt!  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-29Parerea ta...

BUN
03 Dec 2018

Minciuni bai !!! acum 2 saptamani s-a fauct cateva operatii in 3 centre din tara, bucuresti, cluj si Tg mures de la un donator din baia mare.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz