2019-10-15 17:09

PERCHEZIŢII de amploare în România şi în Franţa pentru destructurarea unei REŢELE de trafic cu minori

 |  10:11
PERCHEZIŢII de amploare în România şi în Franţa pentru destructurarea unei REŢELE de trafic cu minori

Poliţiştii şi procurorii fac, luni, zeci de percheziţii în România, dar şi în Franţa, la Paris, pentru destructurarea unei reţele specializate în trafic de minori. Suspecţii sunt bănuiţi că trimiteau la cerşit şi furat copii cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani, peste şaptezeci de minori urmând a fi audiaţi. În total, peste 120 de persoane sunt implicate în dosar, scrie news.ro.

Se fac 25 de percheziţii domiciliare în municipiile Iaşi, Roman şi în judeţul Prahova pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de minori.

Probatoriile au evidenţiat faptul că pe raza municipiilor Iaşi şi Roman s-a constituit o grupare infracţională specializată în comiterea infracţiunii de trafic de minori. ”Membrii grupării sunt bănuiţi că şi-ar fi exploatat propriii copii minori, cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani, determinându-i să comită furturi din buzunare, din genţi sau din incinta unor societăţi comerciale, bunurile fiind însuşite de membrii grupării. Minorilor li s-ar fi impus să fure constant, susţinând în acest mod stilul de viaţă al părinţilor”, precizează Poliţia Română.

Potrivit poliţiştilor, minorii ar fi fost explotaţi atât pe raza municipiului Iaşi, cât şi în Paris. Aceştia ar fi fost determinaţi şi îndrumaţi să comită furturi din buzunare în mijloacele de transport în comun, staţiile mijloacelor de transport în comun şi în incinta marilor complexe comerciale. Bunurile sustrase, constând în portofele, telefoane, bani sau alte bunuri de valoare erau predate părinţilor care le valorificau.

”Adulţii organizau în detaliu activitatea infracţională a copiilor, stabilind programul de lucru, modul de acţiune, locurile unde se ascundeau bunurile furate pentru a fi ulterior recuperate. De asemenea, minorilor li se impuneau sume zilnice pe care ar fi trebuit să le aducă acasă în funcţie de zona unde erau trimişi să fure”, mai spun poliţiştii.

După ce erau instruiţi pe raza municipiului Iaşi minorii erau duşi în Paris, în mai multe tabere, de unde ulterior erau îndrumaţi de propriii părinţi în activitatea infracţională.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-19Parerea ta...

HAZNAUA COCINA GHITZA-VARANUL
19 Iun 2017

minori de origine GIPSY
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray