2019-08-17 17:55

UPDATE. Percheziţii în Argeş pentru capturarea unui suspect de TERORISM, adept al STATULUI ISLAMIC, care ar avea legături cu atentatul de la PARIS din 2009

 |  09:19
UPDATE. Percheziţii în Argeş pentru capturarea unui suspect de TERORISM, adept al STATULUI ISLAMIC, care ar avea legături cu atentatul de la PARIS din 2009

În dimineaţa zilei de joi au loc percheziţii în judeţul Argeş, vizat fiind un bărbat suspectat de terorism, care ar fi aderat la gruparea Stat Islamic şi a avut legături cu organizarea atentatului de la Paris din urmă cu doi ani.

UPDATE 10.45. Bărbatul bănuit de săvârşirea de infracţiuni de terorism şi care ar fi utilizat mai multe conturi personale pe o reţea de socializare prin intermediul cărora ar fi postat şi distribuit fotografii cu sigla grupării teroriste DAESH., a fost reţinut de procurori. Procurorii DIICOT au făcut, joi dimineaţă, percheziţii la domiciliul unui bărbat de 39 de ani, din judeţul Argeş, care a fost ridicat de către anchetatori, fiind suspectat de terorism. Potrivit anchetatorilor, bărbatul s-ar fi autoradicalizat într-un stat european şi ar fi aderat la gruparea teroristă Stat Islamic. Bărbatul, zis ”Ibrahim”, este suspectat că promovează mesaje de susţinere a grupării teroriste, că a avut legătură cu atacurile de la Paris din noiembrie 2015, dar şi că distribuie pe reţelele de socializare imagini cu atacurile organizate de această grupare, scrie news.ro. În plus, el este suspectat că a transmis jihadiştilor date despre un obiectiv militar din România.

Potrivit DIICOT, începând cu luna noiembrie 2016, bărbatul, zis ”Ibrahim”, a utilizat şi utilizează în continuare mai multe conturi pe o reţea de socializare prin intermediul carora a postat şi distribuit fotografii cu sigla gruparii teroriste DAESH, precum şi înregistrări cu atacuri ale DAESH şi execuţii, prin decapitare şi împuşcare, cu intenţia de a le face cunoscute şi de a determina câştigarea de noi adepţi capabili să recurgă la săvârşirea aceluiaşi gen de fapte”.

În plus, în primavara anului 2015, suspectul a mers în zona unui obiectiv militar de pe teritoriul României, observând cu atenţie căile şi punctele de acces, precum şi modalitatea în care acesta este îngrădit.

”Datele şi informatiile respective au fost culese de către suspect în scopul transmiterii ori punerii la dispoziţia unei entităţi teroriste salafiste şi pro-jihadiste dintr-un stat al Uniunii Europene, grupare ai cărei adepţi au plecat în zona siriano-irakiană pentru a participa la jihad şi care a avut legătură cu persoanele care au revendicat atentatele teroriste de la Paris din 13.11.2015”, arată DIICOT.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a declarat că este vorba despre un bărbat de 39 de ani, care este în atenţia anchetatorilor români încă din 2015 şi care s-a autoradicalizat într-un stat european, încercând apoi să meargă în Siria pentru a convinge şi alte persoane să adere la gruparea teroristă Stat Islamic. Marincea a mai spus că bărbatul urmează să fie propus pentru reţinere pe 24 de ore.

De asemenea, Serviciul Român de Informaţii a transmis, printr-un comunicat de presă, că bărbatul era într-o etapă avansată a procesului de autoradicalizare, având activităţi de propagandă teroristă, derulate în mediul relaţional şi on-line, în favoarea organizaţiei teroriste DAESH, la care şi-a declarat adeziunea.

"Cetăţeanul şi-a exprimat în repetate rânduri intenţia, şi a încercat să convingă şi alte persoane, de a se deplasa în Siria pentru a se alătura organizaţiei teroriste DAESH. Cetăţeanul a adoptat o formă radicală a islamului în timpul şederii sale, timp de mai mulţi ani, pe teritoriul unui stat din Uniunea Europeană, unde a dezvoltat legături cu membrii unui grup jihadist din ţara respectivă. Întors în România, cetăţeanul a desfăşurat, în mod conspirat, acţiuni de documentare detaliată asupra unui obiectiv militar de pe teritoriul României cu scopul declarat de a contribui la organizarea unui atentat terorist la acea bază", arată SRI, precizând că a sesizat DIICOT cu privire la acţiunile ilegale ale cetăţeanului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-29Parerea ta...

HAZNAUA COCINA GHITZA-VARANUL
29 Iun 2017

si eu care credeam ca singurul mare TERORIST e GHITA prietenul lui UDREA si HAISSAM fugit momentan la Belgrad..in misiune de partid....si cu complicii de la CRAIOVA care tin de sase pe la SRI..si SIE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray