2019-10-23 21:53

Personaj important din Poliţia de Frontieră, trimis în judecată de DNA. Ce acuzații i se aduc

 |  14:26
Personaj important din Poliţia de Frontieră, trimis în judecată de DNA. Ce acuzații i se aduc

Şeful Poliţiei de Frontieră Giurgiu, Ionuţ Ifrim, a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru şantaj şi cumpărare de influenţă, fiind acuzat că ar fi cerut fără drept unei persoane 60.000 de dolari dintr-o sumă pe care o transporta legal peste graniţă. În plus, acesta este acuzat că le-ar fi solicitat unor subordonaţi să nu verifice un transport de mărfuri contrafăcute.

Potrivit News.ro, DNA a anunţat, luni, trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Ionuţ Ifrim, la data faptelor şef al Sectorului poliţiei de frontieră Giurgiu, pentru şantaj şi cumpărare de influenţă.

Potrivit DNA, în data de 28 aprilie 2017, în condiţiile în care legislaţia românească nu obligă persoanele care traversează graniţele interne ale Uniunii Europene să declare sumele de bani care se află asupra lor, indiferent de cuantum, Ifrim Ionuţ a constrâns o persoană (martor în cauză) să îi dea suma de 60.000 de USD din cei 135.000 USD pe care îi avea asupra ei şi pe care urma să-i transporte în Bulgaria.

”Inculpatul a luat suma de bani fără să întocmească vreun proces-verbal, ameninţând totodată persoana respectivă că îi va face dosar penal şi că nu o va lăsa să treacă frontiera de stat din România în Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu. În cursul lunii mai 2017, după o discuţie purtată cu proprietarul real al banilor, care ştia că cei 60.000 USD au fost reţinuţi în mod nelegal, inculpatul a restituit suma respectivă în două tranşe”, anunţă DNA.

De asemenea, potrivit procurorilor, în noaptea de 20/21 mai 2017, Ifrim Ionuţ i-a promis unui agent al poliţiei de frontieră Giurgiu mai multe bunuri, pentru ca acesta din urmă, prin influenţa pe care o avea asupra colegilor săi de serviciu, să-i determine să nu controleze nişte transporturi de mărfuri contrafăcute ce urmau să fie tranzitate prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-române de persoane din anturajul ofiţerului de poliţie.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray