2020-08-10 11:43

Peste 40 de persoane, înşelate de o firma care promitea locuri de muncă în străinătate

 |  10:56
Peste 40 de persoane, înşelate de o firma care promitea locuri de muncă în străinătate

Un număr de 41 de persoane din judeţele Harghita şi Iaşi au fost înşelate de o societate care promitea locuri de muncă în străinătate. Părţile vătămate au sesizat Poliţia, însă reprezentanţii firmei nu au fost identificaţi.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor anchetează împrejurările comiterii unor infracţiuni de înşelăciune, constând în inducerea în eroare a 41 de persoane prin promisiunea contractării unor locuri de muncă în străinătate şi asigurării transportului până la destinaţie, în schimbul unor sume de bani, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare.

'Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că cele 41 de persoane, din judeţele Harghita şi Iaşi, au aflat din ziarele locale de anumite oferte de angajare în străinătate, apelând numerele de telefon cuprinse în anunţul publicitar pentru a solicita informaţii. Părţile vătămate au relatat poliţiştilor că persoane ce au pretins că sunt reprezentanţii unei societăţi comerciale cu sediul în Braşov, le-au promis angajarea în străinătate pe o perioadă de trei luni, o primă condiţie fiind achitarea unei taxe de transport în valoare de 500 de lei, plecarea fiind din municipiul Satu Mare', se mai arată în documentul citat.

Cele 41 de persoane au ajuns în Satu Mare, unde le-a fost percepută taxa prestabilită, însă transportul nu a mai fost efectuat. Părţile vătămate au sesizat Poliţia şi au formulat plângeri penale împotriva persoanelor ce le-au indus în eroare prin promisiuni mincinoase, pe parcursul anchetei rezultând însă că societatea menţionată în anunţuri era tip 'fantomă', neputând fi identificaţi reprezentanţii acesteia, potrivit Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639583-03-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz