2019-10-14 13:55

PONTA dezvăluie ce vrea să facă dacă GRINDEANU rămâne premier. Ce rol joacă IOHANNIS în decizia sa

 |  00:29
PONTA dezvăluie ce vrea să facă dacă GRINDEANU rămâne premier. Ce rol joacă IOHANNIS în decizia sa

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a afirmat, luni, că nu va face parte dintr-o viitoare structură a Guvernului Grindeanu, din cauză că are "o istorie mai specială" cu președintele Klaus Iohannis.

Întrebat la TVR 1 dacă va face parte dintr-o viitoare structură a Guvernului Grindeanu, Ponta a răspuns: "Nu. (...) Nu că nu vreau, nu pot. (...) Eu n-am o problemă legală, am o problemă politică, și anume (...) eu nu mă duc să-l rog pe domnul Iohannis și domnul Iohannis nu cred că mă vrea pe mine. (...) Noi doi avem o istorie mai specială, ca să zic așa", informează Agerpres.

Totodată, chestionat dacă încă doi ani de acum înainte nu va mai deține nicio funcție executivă în România, Ponta a declarat: "Sper să n-am dreptate, dar domnul Iohannis ar putea să stea ceva mai mult de doi ani".

Victor Ponta a mai spus că, în eventualitatea în care nu va fi adoptată moțiunea de cenzură, va rămâne alături de premierul Sorin Grindeanu până se formează Guvernul Grindeanu 2.

De ce a acceptat funcția de secretar general al GUVERNULUI

„Am studiat încă o dată Statutul deputatului și senatorului, ca să fiu sigur că incompatibilitatea în care mă aflu acum are ca prevedere legală 15 zile să anunț Birourile permanente și 30 de zile să mă decid și am fost corect de la început, am spus '(...) vreau să rămân deputat, nu rămân secretar general al Guvernului'. (...) Rămân cu domnul Grindeanu până formează guvernul Grindeanu 2, după care mă întorc în Parlament", a spus Ponta.

El a precizat că a acceptat să ocupe funcția de secretar general al Guvernului pentru că nu a trebuit să meargă la Cotroceni pentru depunerea jurământului.

„Secretarul general este ministru, dar este singurul ministru care nu trebuie să meargă la Cotroceni, în fața președintelui Iohannis, să depună jurământul. Și eu i-am spus domnului Grindeanu: 'Nu vin în nicio funcție care să presupună să mă duc la domnul președinte Iohannis'. Și, sincer, bănuiesc că nici domnul Iohannis n-ar fi vrut să mă numească domnia sa în vreo funcție", a susținut el.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-20Parerea ta...

ROMA
20 Iun 2017

Intalnirea dragnea tariceanu hunor este o actiune impotriva statului unitar roman .diicot trebuie sa ii aresteze proba este clara.sri ce face ?este atentat la siguranta nationala plus ca dragnea negociaza cu teroristii udmr dovediti.au vrut sa puna o bomba la 1 decembrie si sa omoare romani.diicot trebuie sa intervina in forta este si complicitate la terorism
TACHE
20 Iun 2017

O mai pui de o coabitare.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray