2020-04-07 11:15

Posibila cauză a prăbuşirii avionului militar de la Tuzla - greutatea prea mare din interior. Pilotul Antonovului nu ştie de ce avionul nu s-a putut ridica

 |  19:44
Posibila cauză a prăbuşirii avionului militar de la Tuzla - greutatea prea mare din interior. Pilotul Antonovului nu ştie de ce avionul nu s-a putut ridica

Pilotulaeronavei Antonov prăbuşite la Tuzla susţine, în declaraţia dată anchetatorilorcă, în timp ce lua altitudine, la decolare, aparatul nu a mai putut urcaefectiv, fără să-şi poată explica de ce. Procurorii militari aşteaptărezultatele expertizei tehnice, element-cheie în elucidarea cazului.

Unuldintre cei doi supravieţuitori ai accidentului din 5 iulie, căpitanul DanielBâlsanu, pilotul aeronavei, a fost externat din Spitalul Militar „CarolDavila”. A rămas internat în continuare maistrul militar clasa a IV-a, MariusNazare. Ambii au dat declaraţii în legătură cu cele întâmplate pe aerodromuldin Tuzla, au declarat, ieri, pentru Mediafax, surse judiciare.

DanielBâlsanu a declarat procurorilor Secţiei Parchetelor Militare, care se ocupă deelucidarea cazului, că, în timp ce efectua manevra de a lua altitudine, aeronovanu a putut urca, neputând explica motivul ce a determinat pierderea dinînălţime.

Expertizatehnică efectuată de Ministerul Apărării Naţionale

vaelucida cauzele producerii catastrofei, respectiv dacă s-a efectuat o comandăgreşită, dacă vreun motor a cedat etc.

AvionulAntonov AN 2 era de fabricaţie poloneză, aflându-se în uzul forţelor aerienedin 1992. Capacitatea avionului este de 12-17 persoane, variind însă în funcţiede greutatea pasagerilor. În 5 iulie, avionul a realizat cinci curse cumilitari din Forţele Navale şi Terestre, care executau lansări cu paraşuta. Încursa care s-a prăbuşit se aflau 14 persoane, fiecare militar având echipamentpentru paraşutare, iar fiecare rucsac avea 15 kilograme. Altitudinea de la careaparatul s-a prăbuşit, potrivit calculelor preliminare, este de aproximativ 30de metri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-06-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine