2020-08-04 14:39

Povestea lui MARIAN OPRIȘAN, singurul baron local NEMURITOR

 |  13:11
Povestea lui MARIAN OPRIȘAN, singurul baron local NEMURITOR

Cel mai vechi lider politic în funcție dintre toți baronii locali este de departe Marian Oprișan, președintele social-democraţilor din Vrancea încă din anul 1992 și cârmaci unic al județului, în ­calitate de vicepreședinte și mai apoi președinte al Consiliului Județean din anul 1996 până în prezent, titrează România Liberă.

Dacă în 1968, când s-a organizat România în județe, Vrancea avea circa 54.000  la salariați, iar în 1991 peste 111.000 de angajați și 25 de mari unități industriale, în prezent a mai rămas cu doar 20.000 de persoane care au oficial un loc de muncă.

Din toată in­dustria, mai funcționează doar cea de confecții în lohn și  cea de vinificație. În ultimii 20 de ani, sub conducerea lui Marian Oprişan, au dispărut 17 mari unități industriale și alte zeci de microîntreprinderi.

­Acestea au fost achiziționate pe mai nimic și mai apoi vândute de „minunații oameni de afaceri” vrânceni – așa cum îi numește preşedintele CJ pe acoliții săi – la fier vechi. Vrancea se află după 26 de ani de conducere pesedistă pe ultimul loc în țară la toți indicatorii economico-sociali.

Rețeta evoluţiei lui Marian Oprişan e clasică, a oportu­niș­tilor care s-au înscris în număr mare în 1990 în FSN, mai apoi au migrat după Ion Iliescu, când a înființat FDSN-ul și mai apoi PDSR-ul. Pe actualul preşedinte al Consiliului Judeţean revolu­ția din decembrie 1989 l-a prins manechin la Fabrica de Confecții, fiind cunoscut Secu­rității, potrivit unui comunicat al CNSAS, sub numele de cod Renato.

Cel care l-a racolat a fost lt.mj de Securitate Ionel Nistor, actualmente rezervist SRI și consilier local  în Consiliul Local Panciu din partea PSD.

În 1992, Marian Oprișan a pre­luat șefia PDSR-ului de atunci, pe care n-a mai cedat-o nici până în ziua de azi. Ulte­rior, prin 1997, pe când era vice­președinte al CJ Vrancea, pro­fitând de iuțeala sa de mână și de nebăgarea de seamă a lide­rului de facto de atunci, fostul senator, prefect și președinte al Consiliului Judeţean, Nicolae Giurgea, a acţionat pentru scoaterea acestuia din politică. A fost ajutat, după cum a relatat presa vremii, fostul șef al SRI Vrancea gen. (r) Petrache Cîndea. În fapt, acesta din urmă - fost aghiotant și șef de cabinet al generalului Iulian Vlad, fost șef al Securității României - este creatorul politicianului Marian Oprișan.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz