2020-02-28 16:49

PRECIZĂRI privind articolul "Proiecte de sute de mii de euro, cu dedicație de la Ministerul Transporturilor, pentru conducerea CN APDF SA Giurgiu"

 |  12:14
PRECIZĂRI privind articolul "Proiecte de sute de mii de euro, cu dedicație de la Ministerul Transporturilor, pentru conducerea CN APDF SA Giurgiu"

Ca reacție la articolul "Proiecte de sute de mii de euro, cu dedicație de la Ministerul Transporturilor, pentru conducerea CN APDF SA Giurgiu", apărut pe site-ul PUTEREA în data de 22.05.2018, am primit la redacție o serie de precizări din partea domnului Dănuț Gabriel Ofițeru (foto), director general adjunct al CN APDF SA Giurgiu. Vă prezentăm integral, într-o formă adaptată pentru publicare, precizările primite la redacție:

„În ediția on-line din data de 22.05.2018, ora 15:30, a cotidianului Puterea, ați publicat articolul "Proiecte de sute de mii de euro, cu dedicație de la Ministerul Transporturilor, pentru conducerea CN APDF SA Giurgiu", în care  faceți unele afirmații neadevărate, tendențioase și aduceți acuzații nefondate la adresa mea și a fiicei mele, care îmi afectează imaginea publică și mă determină să vă acționez în instanță. Nu știu cine v-a informat, dar dacă ați fi fost profesioniști ar fi trebuit să vă verificați informațiile din mai multe surse sau chiar să cereți informațiile direct de la cei pe care-i mânjiți în gazeta dvs. Așa ați fi putut afla că este vorba despre trei proiecte de modernizare și reabilitare a infrastructurii de transport naval din porturile Corabia, Giurgiu și Calafat, care au fost  propuse și aprobate la finanțare prin POIM 2014-2020, cu mult înainte ca dna Anișoara Cornilă să facă parte din CA-ul CN APDF SA Giurgiu, sau ca dl. Alin Guțu să fie numit director general. Aceste proiecte nu au fost scoase de prin sertare, asa cum susțineți dvs. Sunt proiecte care au fost aprobate la finanțare în cadrul POS-T 2007-2013, dar pentru care nu s-au mai încheiat contracte de finanțare deoarece nu mai puteau fi realizate într-un termen care să permită rambursarea din fonduri europene a cheltuielilor avansate. Prin urmare, au fost incluse la finanțare prin POIM 2014-2020, iar conform ghidului solicitantului, pentru ca cererea de finanțare să fie aprobată și contractul de finanțare să fie semnat, este nevoie de actualizarea studiilor de fezabilitate. Sumele necesare actualizării studiilor sunt cheltuieli eligibile care sunt avansate de la bugetul de stat, iar ulterior sunt  rambursate conform contractului de finanțare.

În prezent, nu numai că fiica mea nu are nicio legătură cu actualizarea acestor studii, dar nu a fost demarată nici măcar procedura de achiziție a acestor servicii, deoarece nu a fost efectuat studiul de piață prin care să se realizeze o evaluare a acestor cheltuieli.

Cât despre faptul că CN APDF SA Giurgiu nu este eligibilă "pentru atragerea fondurilor europene", pe motiv că înregistrează pierderi, sursa dvs. dovedește că nu știe nici măcar să folosească informațiile publice, care spun că, de peste doi ani, această companie s-a redresat financiar și realizează și profit (…)”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine