2020-02-18 21:06

Prefectul de Giurgiu a intrat în vizorul ANI și al Corpului de control al ministrului de Interne

 |  14:36
Prefectul de Giurgiu a intrat în vizorul ANI și al Corpului de control al ministrului de Interne

Actualul prefect de Giurgiu, Nina Lavinia Crişu, promovată și susținută de baronul PSD Niculae Bădălău, a intrat recent în vizorul Agenţiei Naționale de Integritate (ANI) pentru mai multe situații de incompatibilitate.

Una dintre acestea, care urmează a fi verificată de ANI, vizează faptul că prefectul de Giurgiu este membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP). În 2016, prefectul Nina Lavinia Crişu a fost numită de către președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, ca membru ATOP din partea comunității, fiind “remunerată pentru îndeplinirea acestei funcții, lunar, cu o sumă echivalentă a 15% din indemnizația președintelui CJ Giurgiu”. În sesizarea către ANI se menționează că o partea dintre consilierii județeni au protestat față de această numire, considerând-o “o încălcare flagrantă, deoarece Prefectul este  pus să verifice, în acest rol al său, legalitatea actelor emise de chiar Consiliul Județean, cel de la care încasează niște bani”. “Oare cât de echidistant/obiectiv ar putea fi Prefectul, în deciziile privind Consiliul Județean Giurgiu, cât timp a fost numit în acest post de însuși președintele CJ, cel de la care Nina Lavinia Crişu primește o sumă de bani, lunar?”. Potrivit informațiilor noastre, Nina Lavinia Crişu este verificată la ora actuală și de către Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne pentru mai multe ilegalități săvârşite în decursul anului trecut. Una dintre sesizări vizează desființarea de către Nina Crişu a sistemului electronic de corespondență al Prefecturii Giurgiu (SOBIS). De asemenea, prefectul de Giurgiu mai este acuzat că a angajat ca șef al Resurselor Umane de la Prefectură, dar și pe post de consilier personal, pe Georgeta Chira, care este condamnată la opt luni de închisoare cu suspendare pentru “fals intelectual în formă continuă” și pentru “abuz în serviciu contra intereselor publice”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-27Parerea ta...

ROMANIA TREZESTE-TE
28 Mar 2018

PAI DACA L-AU F- - - T PE BADALAU (baronulde GR) NU TREBUIA SA I-O TRAGA SI PREFECTULUI DE GR. ASA FUNCTIONEAZA DE 28 DE ANI SISTEMUL MAFIOT DIN RO TARA DEVENITA AFRICANA CU SISTEM SOCIAL TRIBAL.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine