2020-07-04 12:44

Premierul Dăncilă a mușamalizat raportul controlului de la Ministerul Turismului

 |  12:55
Premierul Dăncilă a mușamalizat raportul controlului de la Ministerul Turismului

Pe 13 septembrie 2018, Ministerul Turismului anunța că Executivul a adoptat, la propunerea ministrului Turismului, Bogdan Trif, o hotărâre de guvern privind modificarea HG 24/2017, privind funcționarea Ministerului Turismului, care prevedea, printre altele, înființarea a 20 de birouri de promovare externă a României.

Spre deosebire de vechea hotărâre, prin noua formulă, fiecare birou extern va avea câte doi angajați, atașați în turism, astfel un număr de 40 de atașați în turism vor promova turismul românesc în străinătate. Imediat după emiterea acestei hotărâri, ministrul Turismului a făcut o declarație dură la  adresa fostul ministru Mircea Dobre, cu un mesaj subliminal interesant, direct la adresa predecesorului său. „Decizia fostului ministru de a închide pur și simplu birourile din cauza incapacității de a le gestiona în mod eficient a fost profund greșită și este reparată acum prin acest act normativ. De la preluarea mandatului, am luat mai multe măsuri pentru a accelera numirea atașaților în turism și de a limita, astfel, perioada în care România nu beneficiază de contact direct cu piețele prioritare pentru dezvoltarea turismului. Decizia de a întrerupe brusc activitatea de promovare externă a produs prejudicii turismului românesc pe care nu le mai puteam tolera”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Însă, potrivit informațiilor noastre, la scurt timp după ce Bogdan Trif a fost instalat ministru al Turismului, Corpul de Control al premierului a făcut o serie de verificări privind modul cum au fost desființate birourile de promovare turistică din străinătate de către Mircea Dobre, dar și cum s-a mușamalizat afacerea stocurilor de 60 de tone de albume și broșuri, în valoare de circa un million de euro, rătăcite printr-o magazie din Sectorul 1. Practic, pe 25 mai 2017, Ministerul Turismului, condus atunci de către Mircea Dobre, a postat pe site un anunț de disponibilizare prin "transmitere fără plată" a unor "materiale constituite în stocuri cu mișcare lentă sau fără mișcare, care nu mai satisfac cerințele de utilitate pentru promovare în turism, la momentul actual". Era vorba de materiale de promovare, printre care 690.544 de hărți, 67.528 de albume și peste 55.000 de broșuri, stocate în depozitele ministerului, cu o valoare de peste un milion de euro. Mai mult, în urma verificărilor Curții de Conturi a României, concluzia a fost clară: „Au fost imobilizate fonduri bănesti de la bugetul statului, în sumă estimată de 4.671.319 lei, pentru achiziția de bunuri care nu au fost date în consum". Potrivit informațiilor deținute de PUTEREA, reprezentanții Corpului de control au verificat aspectele semnalate mai sus și au înaintat un raport amănunțit premierului Viorica Dăncilă, inclusiv cu măsurile care trebuia luate. Însă, de atunci au trecut vreo cinci luni de zile și premierul Dăncilă nu a acceptat și nici nu a respins concluziile celor care au efectuat verificările la Ministerul Turismului. Practic, raportul Corpului de control zace într-un sertar la premier. O dovadă că raportul a ajuns la premier reiese din declarația ministrul Bogdan Trif, care luase la cunoștiință  de rezultatul verificărilor, precizând că „decizia fostului ministru de a închide pur și simplu birourile din cauza incapacității de a le gestiona în mod eficient a fost profund greșită”. Mai mult, acesta a mai declarat că “decizia de a întrerupe brusc activitatea de promovare externă a produs prejudicii turismului românesc”. Practic, aceste două afirmații ale lui Bogdan Trif sunt desprinse din concluziile raportului Corpului de control, care zace însă de luni bune pe biroul premierului Dăncilă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-14Parerea ta...

ANONIM
17 Noi 2018

O GIDILA SORICEI IN URECHI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz