2020-07-11 04:59

Președinte interimar controversat la ANOFM

 |  15:36
Președinte interimar controversat la ANOFM

Premierul Ludovic Orban a dispus, săptămâna trecută, ca Marcel-Dumitru Miclău, secretar general al agenției, să exercite atribuțiile președintelui Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), până la numirea conducătorului instituției, în condițiile legii.

Acesta fusese numit pe postul de secretar general al ANOFM, prin detașare, de către premierul Viorica Dăncilă. Însă, ceea ce se știe mai puțin este faptul că Marcel-Dumitru Miclău este un personaj extrem de controversat, care a fost prin băut la volan, fapt pentru care a fost și condamnat, el fiind acum în perioada de probațiune. De asemenea, Miclău este protagonistul unui dosar penal aflat în lucru, pentru port ilegal de armă. Având asemenea „performanțe”, lui Marcel-Dumitru Miclău nu i s-a dat certificat ORNISS.

Mai trebuie precizat că, noul șef interimar al ANOFM s-a înscris, în 1990, în FSN, și tot în 1990 a devenit consilier în Ministerul Educației, deși era doar absolvent de liceu. În 2001, când încă nu obținuse o diplomă de studii superioare, a ajuns consilierul personal al lui Hildegard Puwak, ministrul Integrării Europene din Guvernul Adrian Năstase, cea care a demisionat după un scandal de corupție. Mai bine de zece ani, între 2002 și 2014, el a lucrat pe diverse funcții în Corpul de control al MAI, sub multiple guvernări. A fost și este încă membru PSD, dar cu toate acestea premierul Dacian Cioloș l-a numit președinte al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), deși la acea vreme nu avea nici trei ani de experiență în respective instituție. Concret, pe 26 august 2016, premierul Dacian Cioloș a semnat decizia conform căreia „Marcel-Dumitru Miclău se numește în calitatea de membru al Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, reprezentant al Guvernului, pentru un mandat de 4 ani”, dar și „în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă”. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-10Parerea ta...

EXACT
10 Dec 2019

Un rezervist MAI, cu pensie MAI, cumul cu indemnizatia de presedinte ANOFM, ambele din bugetul public. Curata reforma!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz