2019-12-08 17:18

UPDATE. Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie

 |  11:11
UPDATE. Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti, trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB), Sorin-Petre Dimitriu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupţie.

UPDATE, ora 11.21 Procurorii DNA au trimis în judecată Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) pentru două infracţiuni concurente împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, respectiv folosirea sau prezentarea de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.

Astfel, preşedintele CCIB, Sorin Petre Dimitriu, va fi judecat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, folosirea autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial în scopul obţinerii pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase, trei infracţiuni de abuz în serviciu şi infracţiunea împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, respectiv folosirea sau prezentarea de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave, iar consiliera acestuia, Gabriela Dumitriu, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la folosirea autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase, potrivit DNA.

Sursa citată a mai precizat că Gabriel Dan Mihuţ, director general la CCIB, este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, folosirea autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial în scopul obţinerii pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase şi trei infracţiuni de abuz în serviciu, iar Laurenţia Vasilescu, director economic al CCIB, va fi judecată pentru săvârşirea infracţiunii împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, respectiv folosirea sau prezentarea de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.

Procurorii au precizat n rechizitoriul trimis instanţei, că Sorin Dimitriu, Gabriel Mihuţ şi Gabriela Dumitriu au conceput, organizat şi pus în aplicare un mecanism care presupunea, pe de o parte, accesarea frauduloasă de fonduri europene pentru diferite proiecte, iar pe de altă parte, "spolierea angajaţilor CCIB de o mare parte din veniturile salariale obţinute din activitatea prestată în cadrul proiectelor, prin simularea unei aşa-zise «sponsorizări» către instituţia angajatoare, sumele astfel rezultate fiind cheltuite după bunul plac de către conducerea CCIB".

Cercetările în acest dosar au vizat fapte săvârşite în  perioada 2010-2012, în contextul  derulării la CCIB a unor proiecte finanţate din bugetul Fondului Social European (FSE) în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

"Astfel, s-a procedat la cooptarea, în cadrul proiectelor finanţate din fonduri europene contractate de către CCIB, în calitate de beneficiar, a angajaţilor Camerei, prin semnarea de acte adiţionale la contratele individuale de muncă. Angajaţii urmau să deruleze activitatea curentă în cadrul Camerei, pentru care primeau salariu şi, în plus faţă de aceasta, urmau să presteze diferite activităţi în cadrul proiectelor derulate de Cameră, pentru care primeau remuneraţie în funcţie de bugetul fiecărui proiect, sume provenind din fonduri europene. Din totalul de 58 de angajaţi ai instituţiei, 48 de angajaţi desfăşurau activităţi în cadrul proiectelor finanţate din fonduri europene", au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Alături de acesta, procurorii i-au mai trimis în judecată pe consilierul lui Sorin-Petre Dimitriu, directorul general şi directorul economic pentru accesarea frauduloasă de fonduri europene pentru mai multe proiecte POSDRU şi abuz în serviciu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-01Parerea ta...

UNUL CARE şTIE
02 Oct 2014

Puţintică răbdare mai aveţi, stimate doamne şi domni, reprezentanţi ai agenţilor economici români: tocmai s-au înfiinţat CASA de Comerţ Balcanică şi primul Tribunal Arbitral din România şi, după 25 de ani de batjocură din partea CAMEREI (C.C.I.B.), la adresa domniilor voastre, C.C.B. (CASA de Comerţ Balcanică) şi T.A. vă vor FACE DREPTATE, în orice litigiu comercial, în cel mult 4-6 luni, cu tot cu executare judecătorească! 2015 va marca începutul relaţiilor comerciale cu adevărat civilizate, la nivel european, în România!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray