2020-02-21 14:35

UPDATE. Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, a fost achitat în procesul privind fapte de corupţie

 |  10:33
UPDATE. Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, a fost achitat în procesul privind fapte de corupţie

Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan a fost achitat vineri, în procesul privind fapte de corupţie care se judecă de aproape nouă ani, printr-o decizie a magistraţilor Judecătoriei Cluj-Napoca.

Vicepreşedintele PSD fusese trimis în judecată de DNA în 2006, pentru fapte de corupţie.

Decizia instanţei nu este definitivă.

Decizia poate fi atacată cu apel de procurorii DNA în termen de 10 zile.

La începutul lunii iunie 2006, Marian Oprişan a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri, fals şi uz de fals. Alături de el, au mai fost inculpaţi şi vicepreşedintele CJ, Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, directorul Direcţiei Economice, Ion Costeanu, directorul Direcţiei Tehnice, Liviu Rusu, fost şef Serviciu Drumuri şi Poduri din Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean.

Potrivit procurorilor, o comisie de licitaţie de la CJ, numită de Marian Oprişan, ar fi încredinţat banii viraţi de Ministerul Transporturilor, pentru lucrări de pietruire a unor drumuri comunale, în valoare de 1,9 milioane de dolari, unor firme neeligibile. Alte acuzaţii se refereau la achiziţia corpului de clădiri de la "Căprioara" şi la sumele cheltuite pentru întreţinerea unităţilor de protocol Vila "Rucăr" şi "Hanul dintre Vii", situate în localităţile Soveja, respectiv Cîmpineanca, imobile pentru întreţinerea cărora Consiliul Judeţean ar fi alocat 5,2 miliarde de lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine