2020-06-01 09:23

Presiuni enorme după demiterea șefului DRDP București, Augustin Dinu. Care sunt interesele pentru revenirea sa la conducere?

 |  11:26
Presiuni enorme după demiterea șefului DRDP București, Augustin Dinu. Care sunt interesele pentru revenirea sa la conducere?

Decizia demiterii lui Augustin Dinu de la conducerea DRDP București stârnește un adevărat ”tsunami” în PSD, ajungându-se la amenințări cu demisia din partid și trecerea în Opoziție.

La scurt timp după ce demiterea lui Dinu a devenit oficială, soția fostului director al DRDP București, deputatul de Giurgiu Elena Dinu, a început o serie de demersuri ”în forță” pentru repunerea soțului în funcție.

Potrivit unor surse neoficiale, aceasta a ajuns la premierul Dăncilă (în același timp, președintele PSD), pe care ar fi amenințat-o că, dacă Dinu nu este repus în funcție, ea va părăsi partidul și va trece în Opoziție.

Pentru cei care nu au auzit de Elena Dinu, este bine de știut că aceasta este ”protejata” lui Niculae Bădălău, iar din această postură a obținut, probabil, și postul soțului, pentru care se zbate acum atât.

Și aceasta nu este singura care se zbate din răsputeri să-l readucă pe Dinu la conducerea DRDP. Marian Mina - președintele CJ Giurgiu și finul lui Bădălău - se lăuda aseară în Giurgiu că ar fi discutat cu premierul și că ar avea certitudinea că, într-o săptămână (la finalul concediului medical), Augustin Dinu va reveni la conducerea DRDP București. 

Este adevărat că postul de director DRDP este unul bine plătit, însă să fie oare acesta singurul motiv al acestei înverșunări pentru readucerea lui Dinu la conducere sau este vorba despre altceva?

Scandalul pare a fi deja prea mare doar pentru un post bine plătit, iar asta ridică semne de întrebare legate de interesele foarte mari ce par a trebui apărate la DRDP București.

Ce se întâmplă acolo, ce interese sunt, dacă există nereguli - toate aceste aspecte ar putea fi lămurite, probabil, de un eventual control amănunțit al Corpului de Control al primului ministru sau cel al Ministrului Transporturilor.

Un astfel de control ar putea, probabil, lămuri și ”boala” de care suferă, subit, Augustin Dinu, care, chiar în ziua demiterii, a intrat brusc în concediu medical. Curios este că, deși, după acte, era ”bolnav”, în aceeași zi,  Dinu era văzut pe holurile Ministerului Transporturilor, ”teafăr și nevătămat”.

Ce diagnostic i s-a pus și ce medic a decis că e bolnav? Poate se va afla, la un eventual control. Înă nu putem să nu ne întrebăm dacă nu cumva această boală subită are legătură cu soția  (deputatul Elena Dinu) care - absolut ”întâmplător” - este medic și are legături puternice cu lumea medicală, atât ca profesie de bază, cât și ca membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.

Revenind la încercările disperate de a-l readuce pe Augustin Dinu la DRDP, un lucru este cert: insistențele sunt prea mari, iar asta naște multe suspiciuni.

Rămâne de văzut dacă premierul va ceda în acest scandal sau va merge până la capăt și va reuși să afle ”dedesubturile” de la DRDP București.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine