2019-11-18 01:35

Prima DECLARAȚIE a lui Stavarache după ce a câștigat în fața DNA: Erau documente FABRICATE

 |  15:30
Prima DECLARAȚIE a lui Stavarache după ce a câștigat în fața DNA: Erau documente FABRICATE

Curtea de Apel din Alba Iulia l-a achitat pe fostul primar al Bacăului, Romeo Stavarache, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru tentativă de abuz în serviciu, într-un dosar instrumentat de procurorii de la DNA Bacău. "Am crezut cu adevărat că se va face dreptate", spune Stavarache, mentionand ca documente din dosarul sau au fost "fabricate".

”Am crezut cu adevărat că se va face dreptate. Înlăturarea mea din politică și administrație a fost rodul muncii unor oameni care au vrut toată puterea în municipiu. La dosar sunt documente care nu au legătură cu realitatea, documente fabricate de părți din dosar.”, a spus fostul edil la Antena 3.

Potrivit minutei deciziei penale, sentința magistraților de la Curtea de Apel Alba Iulia este definitivă.

În octombrie 2015, Romeo Stavarache fusese condamnat, în primă instanță, de Tribunalul Bacău la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare pentru acuzația de tentativă de abuz în serviciu stipulată într-un dosar privind alocarea ilegală de apartamente.

Aceeași pedeapsă a primit-o și Gheorghe Muntianu, acuzat de tentativă la abuz în serviciu, uz de fals și conflict de interese. Totodată, Tribunalul Bacău l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pe Gavril Pircu, director executiv al Direcției patrimoniu din cadrul primăriei, învinuit de tentativă la abuz în serviciu.

În rechizitoriul întocmit, procurorii subliniau faptul că Gheorghe Muntianu și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, repartizându-și o locuință din fondul locativ de stat aflat în administrarea Consiliului Local Bacău, în vederea achiziționării acesteia. Prin aceasta, funcționarul urmărea să obțină, potrivit procurorilor, "un avantaj patrimonial' prin achiziționarea la un preț derizoriu. Tranzacția nu s-a efectuat, formalitățile de vânzare-cumpărare a apartamentului fiind oprite.

"La data de 13 iunie 2008, (Georghe Muntianu — n.r.) a întocmit și semnat documentul prin care și-a repartizat, în vederea închirierii, un apartament compus din 2 camere situat în Bacău, locuință din fondul locativ de stat. Aceasta în condițiile în care Comisia socială nu întocmise ordinea de prioritate a solicitanților de locuințe și în lipsa unei hotărâri a Consiliului Local Bacău prin care să-i fie repartizată o locuință socială sau din fondul locativ de stat. La aceeași dată, și-a verificat propria cerere prin care solicita repartizarea unei locuințe, confirmând că îndeplinește condițiile legale pentru a fi aprobată, în împrejurările în care la cerere nu erau atașate documente care să ateste venitul obținut și, mai mult, nu îndeplinea condiția de venit pentru accesul la locuință socială sau din fondul locativ de stat, prevăzută de lege", se arată în rechizitoriul DNA Bacău.

Procurorii au mai consemnat faptul că în aceeași zi, în calitate de director executiv al Direcției patrimoniu, Gavril Pircu a semnat pentru subalternul său, Gheorghe Muntianu, repartiția apartamentului menționat, iar Stavarache, în calitate de primar al municipiului Bacău, a aprobat-o.

Conform procurorilor, "La data de 01.08.2008, între Municipiul Bacău, prin primar, și inculpat a fost încheiat contractul de închiriere având ca obiect locuința menționată (...) Ulterior, Muntianu Gheorghe a formulat și o cerere de cumpărare a apartamentului înregistrată la Primăria Bacău la 06.01.2009, la care a depus o adeverință, fără dată, emisă de o Asociație de Proprietari. În cuprinsul acestui înscris se menționează, în mod nereal, că Muntianu Gheorghe nu are debite, deși în perioada respectivă acumulase datorii aferente apartamentului respectiv. Adeverința a fost folosită în vederea dovedirii îndeplinirii condițiilor de cumpărare a locuinței".

Pe 25 februarie 2009, primarul Romeo Stavarache a aprobat încheierea contractului de vânzare-cumpărare, ca urmare a solicitării formulate de Gheorghe Muntianu în cadrul audiențelor, deși cererea acestuia, au mai spus procurorii, nu fusese verificată de compartimentele de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bacău, iar la acest document nu au fost anexate înscrisurile care dovedeau calitatea de chiriaș și îndeplinirea obligațiilor rezultate din această calitate.

"Toate acțiunile inculpatului Muntianu Gheorghe au fost subsumate scopului urmărit de acesta, respectiv cumpărarea unei locuințe din fondul locativ de stat al Municipiului Bacău, la un preț derizoriu. Formalitățile de vânzare-cumpărare au fost însă oprite ca urmare a demarării cercetărilor în cauză. Începând cu data de 30.09.2012, Primăria municipiului Bacău a procedat la rezilierea contractului de închiriere nr. 220306/01.08.2008", au mai arătat procurorii DNA Bacău, citati de Agerpres.

Dosarul a ajuns în apel la Alba Iulia prin strămutare, la cererea lui Stavarache.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-04-19

In legatura cu acest articol...

DNA pierde din nou: fost primar, ACHITAT într-un dosar important
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray