2019-10-16 20:07

Primăria Capitalei vrea caii înfometaţi de la Fierbinţi. Cele 31 de animale trăiesc din mila oamenilor. VIDEO | Lumânări pentru calul Senior

 |  17:58
Primăria Capitalei vrea caii înfometaţi de la Fierbinţi. Cele 31 de animale trăiesc din mila oamenilor. VIDEO | Lumânări pentru calul Senior

Cei 31 de cai de rasă maltrataţi din Fierbinţi,Ialomiţa, ar putea fi transferaţi într-un adăpost din Bucureşti. Cazulcutremurător al celor 31 de cai nobili, care au fost înfometaţi de milionarulDorin Drăgoi, este pe cale de a se rezolva.

Reprezentanţii Primăriei Fierbinţi Târg ne-auexplicat că hrana pentru cei 31 de cai, lăsaţi în grija autorităţilor, ajungepână după sărbători. “Avem promisiuni căvor fi cuăraţate copitele cailor, din donaţiile oamenilor şi din banii de laPrimărie. Cei 31 de cai vor avea hrană şi medicamente. Din păcate, posibilităţilenoastre sunt foarte mici, funcţionând în prezent cu 20% din buget tăiat. Mareanoastră problemă este ca nu avem resurse financiare. Tot ce facem estevoluntariat. Dar îngrijirea animalelor cere şi medicamente, suplimente de hranăşi altele, lucruri care costă bani”, ne-a declarat Matei Cătălin, consilieri laPrimăria Fierbinţi Târg.

Pe de altă parte, şeful Poliţiei Animalelordin România, Emilian Prodan, ne-a precizat că cei 31 de cai ar putea fitransferaţi într-un adăpost din Capitală. “Sefac demersuri pentru transferul cailor în Bucureşti. Discutămîn mai multe locuri pentru a asigura un adăpost adecvat şi hrana acestoranimale. Timp de şase luni, cei 31 de cai sunt în grija Primăriei Fierbinţi. DorinDrăgoi nu va mai intra în posesia cailor. S-a deschis un dosar penal împotrivaacestuia, iar Procuratura din Urziceni va decide dacă începe urmărirea penalăîmpotriva acestuia”, ne-a precizatEmilian Prodan.

“Caii sunt adăpostiţiîntr-un grajd de vaci dezafectat”

Preşedintele fundaţiei Paco,asociaţie care se ocupă cu ajutorarea animalelor părăsite din România, IlincaCioculescu, dar şi alte fundaţii, au transportat mâncare şi medicamente pentrucai. “Unul dintre armăsari a avut probleme de sănătate, dar înprezent, calul este mai bine. Am adus medicamente şi mâncare pentru cei 31 decai. Nu prea mai există loc la adăpostul din Capitală. Grajdul din Fierbinţi nueste un loc adecvat unde să fie adăpostiţi cei 31 de cai. Deocamdată, amenajămacest grajd pentru a nu se îmbolnăvi animalele. Sunt condiţii improprii pentruiernarea cabalinelor”, ne mai explicat IlincaCioculescu, aflată chiar în grajdul din Fierbinţi la momentulîn care a fost contactată telefonic.

Şi Administraţiei Lacuri, Parcuri şi AgrementBucureşti susţine că este interesată de soarta celor 31 de cai şi a trimis pachetecu alimente la ferma de la Fierbinţi.

Pe 15 noiembrie, Judecătoria Urziceni adecis, în premieră pentru România, decăderea din drepturi a stăpânului celor 31de cai de la Fierbinţi. Animalele au fost eliberate din fostul grajd al CAPFierbinţi, la două zile de la pronunţarea hotărârii judecătoreşti, fiind încredinţateautorităţilor locale. La eliberarea armăsarilor au participat autorităţilelocale, reprezentanţii Poliţiei Animalelor, ai Direcţiei Sanitar-Veterinare,dar şi medici veterinari din alte trei judeţe, care au oferit medicamentaţianecesară animalelor maltratate.

UPDATE: Lumânăripentru calul Senior aprinse la gardul FMV

Cei care au urmăritpovestea calului Senior s-au adunat astăzi la intrarea Facultății de MedicinăVeterinară pentru a aprinde o lumânare în memoria unui fost campion sechestrat îngrajdurile facultății. Câteva poze cu Senior, dar și cu alți cai ce și-au găsitsfârșitul la FMV, erau lipite pe gardul instituției Trecătorii se opreau șiciteau afișele nedumeriți. Organizatoarea evenimentului îi lămurea,îndemnându-i pentru mai multe detalii să acceseze atât pagina oficiala deFacebook a lui Senior, cât și pe site-ul ziarului Puterea. Un grup de studențila FMV s-au oprit în fața pozelor înainte de a intra în curte și au spusrâzand: ”Ce domne, la noi caii mor de bătrânețe!”. Apoi o sudentă a completat:” Lasă-i în pace. Îți vine să crezi că sunt studenți în anul V?! Așa e la noiîn România, vă mai miră ceva? Și mie mi-a murit câinele aici”.Pe lângă cei prezenți în fața facultății, oameni din mai multe orașe din România au postat pe pagina de Facebook a lui Senior poze cu lumânări aprinse pentru el.Într-un final, paznicul a venit și le-a spuscelor adunați în fața FMV să strângă lumânările, amenințând că îl aduce pedecan. Degeaba l-au așteptat pe domnul Gabriel Predoi, considerând aceasta oocazie numai bună pentru câteva explicații despre Senior. Când am plecat, decanul nu venise înca iarlumânările ardeau în continuare împotriva vântului.(M.A.)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638951-12-29

Mai multe imagini:
Primăria Capitalei vrea caii înfometaţi de la Fierbinţi. Cele 31 de animale trăiesc din mila oamenilor. VIDEO | Lumânări pentru calul Senior
zoom
Primăria Capitalei vrea caii înfometaţi de la Fierbinţi. Cele 31 de animale trăiesc din mila oamenilor. VIDEO | Lumânări pentru calul Senior
zoom
Primăria Capitalei vrea caii înfometaţi de la Fierbinţi. Cele 31 de animale trăiesc din mila oamenilor. VIDEO | Lumânări pentru calul Senior
zoom

Parerea ta...

TIBI
10 Dec 2010

Nu stiu cum sa incep sa comentez acest caz.... Astazi am avut curs la Toxicologie cu Crivineanu, de la dansul am aflat c s-a intamplat cu acest cal. Evindet acesta a fost un motiv sa se mai distreze pe seama actualei conduceri a FMVB, dar lasand la o parte circumstantele `suspecte` ale decesului acestui cal, eu cred k acei care astazi au depus lacrimi si lumanari in fata unei facultati care impune respect at c treci prin fata ei, ar treb sa s gandeasca:animalele nu au suflet, nu au spirit....
CUCU
11 Dec 2010

Roxana ,Renata cred ca asa te cheama.LA CONCURSURI NU VA VAD DAR VA FILMATI SINGURE! Sunte-ti penibile ca vreti sa va afirmati pe seama unui cal. Protestati pentru FMV SI LASATI calul in pace. Repet calul Senior nu a fost campion !
NITHARD
11 Dec 2010

Cucu ...Cand ne am vazut noi ultima oara ? :)
MAA
11 Dec 2010

Tibi "Un alt aspect care ar treb privit esta acela finaniciar si nu in ultimul rand cel legat de viitoare acreditare si cerintele ei de care voi sigur habar aveti." >> nu vreti acreditare de ABATOR? vi se potriveste mai bine :D
MVTP099
11 Dec 2010

Dragii mei, sunt tari care au progresat mai mult ca Romania in domeniul asta si fara astfel de sacrificii inutile. Studentii isi fac practica fie cu organe din plastic, fie pe animale eutanasiate corect donate de stapanii lor din diverse motive(fara injunghiere, taierea jugularei etc). Animalele nu au suflet, nu au spirit, dar ce au? Au doar forta sa va care pe voi nu, sa va faca pe voi sa va simtiti stapani si voi sa nu aveti nici macar minimul de respect pe care-l aveti pentru o sluga.
CUCU
11 Dec 2010

Mierlitoru_de_CuCi :))) Esti penibil.Ceri publicitae gratuita:)).Ma plictisiti complexatiilor!Lasa-ti bietul cal in pace si luptati-va cu FMV.
CUCU
11 Dec 2010

Nitard ultima oara te-am vz la Hermes la concurs si pe urma la pipera cand radiai o masina pe data de 08-12-2010
KARRUSSO
11 Dec 2010

cucu ai numele pe care il meriti...nu cunosc niciuna din persoanele prezente pe acest site, dei nici pe tine, dar imi permit sa iti spun, taci doamne iarta - odata, ce dracu ai cu razboiul asta personal? Reprezinti FMV-ul? care naiba e interesul tau? te ataca cineva? NU!! Asa ca lasa naibii oamenii sa isi manifeste o suferinta reala, lasa-i sa schimbe ceva, si tu zaci in continuare in mediocritatea ta dar in TACERE!! Ni s-a acrit de tine scumpule! GATA!!!!
KARRUSSO
11 Dec 2010

Sunteti niste oameni tristi si mediocri si daca nu invatati sa luptati pt ceva in care credeti, atunci sincer, meritati sa zaceti intr-un sistem defectuos, si sa aveti la capat de drum o pensie de 300 de lei. De ce ? PENTRU ca n-ati facut NIMIC in viata cu adevarat IMPORTAT SI mai ai curaj sa sari la gatul altora? Tine cont ca am urmarit acest caz din ziua 1 si ink nu cunosc nicio persoana din astea pe care le acuzi tu. Asa ca pleaca cu paranoia ta in alta parte, jenantule!
NITHARD
12 Dec 2010

Da ..tu esti ..sincer imi pare rau ca esti tu ..nu am vazut niciodata motiv sa sari la mine total gratuit ...daca tu asa consideri e problema ta ...eu nu am de gand sa ma cert cu nimeni care nu e legat de FMV.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray