2020-07-16 19:43

Primarul comunei Ogrezeni-Giurgiu, preferatul lui Bădălău, și-a angajat ilegal consiliera și i-a dat Primăria pe mână

 |  13:31
Primarul comunei Ogrezeni-Giurgiu, preferatul lui Bădălău, și-a angajat ilegal consiliera și i-a dat Primăria pe mână

PUTEREA a semnalat de mai multe ori, în decursul anului trecut, că primarul PSD al comunei Ogrezeni, din județul Giurgiu, Jean Jipa, edil susținut și promovat de baronul Niculae Bădălău, a transformat primăria în propria feudă.

Tot anul trecut, după ce a fost condamnat de către Judecătoria Bolintin Vale la 3 de ani închisoare cu suspendare pentru „săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals intelectual și abuz în serviciu”, acesta și-a dat demisia. Dar, după ceva timp, la insistențele lui Bădălău, a revenit la butoanele primăriei. Însă, surpriză! După revenirea la primărie, Jipa a intrat câteva luni în concediu de odihnă, începând cu 17 iulie 2018, delegând ilegal atribuțiile de primar unei consigliere - bucureșteanca Mihaela Dana Strogonov, angajată de edil pe durată nedeterminată, prin contractul individual de muncă nr. 2917/30.08.2016 (vezi documentul în facsmil), dar fără respectarea prevederilor legale. 

Edilul Jean Jipa și-a angajat ilegal consiliera de încredere

 

Angajarea este considerată ilegala din mai multe puncte de vedere. Potrivit informațiilor noastre furnizate de către mai mulți specialiști din Ministerul Afacerilor Interne, angajarea consilierei lui Jipa încalcă mai multe prevederi ale Hotărârii nr.286 din 23 martie 2011 privind ocuparea unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcțiilor contractuale.

Această hotărâre stipulează că „ocuparea unui post vacant corespunzător unei funcții contractuale se face prin concurs sau examen în limita posturilor vacanțe sau temporar vacanțe prezente în ștatul de functii”. Totodată, se prevede că „în cazul în care la concursul organizat se prezintă un singur candidat, ocuparea se face prin examen”. Deși aceste prevederi legale sunt foarte clare, edilul Jean Jipa n-a respectat nicio prevedere a Hotărârii nr286/2011, dar totuși a angajat-o pe Mihaela Strogonov. Mai mult, el n-a inițiat niciun proiect de hotărâre pentru scoaterea la concurs a postului ocupat de consiliera sa, și nu a organizat niciodată vreun concurs pe ocuparea acestui post. În plus, postul ocupat de Mihaela Strogonov nu figurează în statul de funcții al Primăriei Ogrezeni, dar în schimb, din grija edilul Jean Jipa, doamna figurează pe ștatul de plată al acestei unități administrative giurgiuvene.

 

Prefectul de Giurgiu: „Considerăm că nu au fost respectate prevederile legale!”

Acest aranjament administrativ regizat de edilul Jean Jipa a fost adus la Bădălău a fost adus anul trecut la cunoștință și ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, care imediat a dispus prefectului județului Giurgiu să efectueze verificări privind acest aranjament considerat ilegal. Ulterior, prin adresa nr. 13701 din 29 septembrie 2018, suprefectul județului Giurgiu de la acea vreme, acum prefect, Adriana Puțaru – prietenă foarte bună cu edilul Jean Jipa, iar prietenii săi din Giurgiu știu și de ce, a transmis anul trecut către Primăria Ogrezeni referatul întocmit de către consilierul juridic Mihaela Moscu (vezi documentul în facsimil) privind controlul legalității dispozițiilor edilului Jean Jipa de delegare a atribuțiilor către consiliera Dana Mihaela Strogonov. Concluziile referatului sunt foarte clare și devastatoare pentru primarul din Ogrezeni.   

„Cu privire la Dispoziția 185/18.07.2018 privind delegarea atribuțiilor de ordonator principal de credite și de urbanism pe perioada efectuării concediului de odihnă al Primarului comunei Ogrezeni, dl. Jean Jipa, doamnei Strogonov Mihaela Dana, face următoarele precizări:

- deși au fost invocate în preambulul acesteia ca temei special, legea administrației publice locale, potrivit cărora: „Primarul poate delega atribuțiile ce îi sunt conferite de lege și alte acte normative viceprimarului, secretarului unității administrativ teritoriale, conducătorilor compartimentelor funcționale sau personalului din aparatul de specialitate, precum și conducătorilor instituțiilor și serviciiilor publice de interes local, în funcție de competențele ce le revin în domeniile respective”, considerăm că nu au fost respectate cele de mai sus, persoana căreia i-au fost delegate atribuțiile de ordonator principal de credite fiind consilier în Compartimentul Resurse Umane;

- mai mult, potrivit prevederilor art.112, alin. 4 din aceeași lege, primarul poate delega către administratorul public, în condițiile legii, calitatea de ordonator principal de credite.

Ținând seama de prevederile legale anterior menționate, veți delega atribuțiile de ordonator principal de credite administratorului public”, se mentionează, negru pe alb, în referatul Prefecturii Giurgiu.

Practic, prefectul Adriana Puțaru admite că delegarea atribuțiilor de către Jean Jipa către consiliera sa este ilegală și, totodată, toate documentele semnate de aceasta sunt lovite de nulitate. Astfel, prin această decizie, prefectul județului Giurgiu, numit de ministrul de Interne Carmen Dan, îl execută direct pe edilul lui Bădălău de la Ogrezeni, cel care păstorește de ani buni comuna unde s-a născut baronul PSD de Giurgiu.

Trebuie subliniat faptul că Jean Jipa a ajuns în atenția presei naționale anul trecut când a afișat un banner uriaș pe sediul primăriei pe care scria „În această instituție, în cabinetul primarului, se fumează oricând, oricât și orice (legale). Fuck UE! Fuck NATO! Fuck USA! și p-ăla de la București!". La ora actuală, edilul Jean Jipa mai are pe rolul instanțelor giurgiuvene încă vreo șase dosare penale, dintre care unul deschis tot ca urmare a unei plângeri a Curții de Conturi a României.   


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-28

Documente:Parerea ta...

ANONIM
28 Mar 2019

NISTE TIGANI COCALARI , FACUTI SEFI DE UMPLUTURA LA MOSIA TERENTE BASTANU
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz