2020-07-09 05:59

Primarul Constanței, URMĂRIT PENAL într-un DOSAR în care este vizat și Radu Mazăre

 |  13:53
Primarul Constanței, URMĂRIT PENAL într-un DOSAR în care este vizat și Radu Mazăre

Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, este urmărit penal de către DNA pentru abuz în serviciu şi obţinerea de foloase. Totul are legătură cu emiterea unei autorizaţii de construcţie pentru un imobil pe plaja din centrul staţiunii Mamaia, zonă în care este interzisă orice construcţie. Fapta a fost comisă pe vremea când Făgădău era viceprimar, potrivit News.ro. În acest dosar este vizat şi fostul edil Radu Mazăre.

Alături de el mai sunt urmăriţi, pentru aceleaşi fapte, Nicoleta Constantin, la data faptei şefă a Serviciului autorizaţii în construcţii din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa şi Dinescu Fulvia Antonela,  la data faptei director executiv adjunct al Direcţiei Administraţiei Publice Locale din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa, Tănase Luiza Elena, la data faptei arhitect-şef al Primăriei municipiului Constanţa şi Radu Mazăre, la data faptei primar al municipiului Constanţa, pentru complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase.

Potrivit procurorilor, pe plaja din staţiunea Mamaia, judeţul Constanţa, în zona centrală a staţiunii, a fost construit, cu nerespectarea dispoziţiilor legale, un imobil în regim P+5E-6E cu destinaţie cazare şi alimentaţie publică. Imobilul a fost ridicat în baza unei autorizaţii de construire emise în anul 2009 de Primăria municipiului Constanţa.

În acelaşi an, primarul municipiului Constanţa şi societatea constructoare au fost acţionaţi în judecată de o societate comercială care deţinea o construcţie în imediata vecinătate a noului imobil, cerând anularea autorizaţiei de construire. În motivare, societatea reclamantă susţinea, printre altele, că autorizaţia a fost emisă cu încălcarea dispoziţiilor legale privitoare la respectarea drepturilor de servitute de vedere şi servitute privind distanţa dintre construcţii, reclamantei fiindu-i vătămat dreptul de proprietate.

Prin decizia civilă definitivă pronunţată de Curtea de Apel Constanţa în anul 2012, autorizaţia de construire emisă de Primăria municipiului Constanţa a fost desfiinţată.

Instanţa a reţinut că, la emiterea autorizaţiei de construire, nu s-a respectat interdicţia de a construi în interiorul zonei de protecţie şi că amplasarea imobilului este situată în zona benzii litorale a Mării Negre în cuprinsul căreia sunt interzise orice fel de construcţii definitive. Instanţa a mai reţinut că autorizaţia de construcţie a fost emisă cu nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la respectarea drepturilor de servitute de vedere şi servitute privind distanţa dintre construcţii.

Foto: Micul Baron

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz