2019-08-24 20:51

Primarul de Caransebeş, „spionaj” cu Poliția Locală

 |  19:59
Primarul de Caransebeş, „spionaj” cu Poliția Locală

Fostul şef al Poliţiei Comunitare Caransebeş, Nicolae Popa, îl învinuieşte pe primarul municipiului, Ion Marcel Vela, că ar fi folosit agenţi de pază aflaţi în subordinea sa pentru a spiona şi supraveghea mai mulţi funcţionari din primărie sau politicieni locali care i-ar fi pus în pericol „afacerile”. Popa susţine că edilul din Caransebeş ar fi achiziţionat, din bani publici, aparatură de interceptare audio-video şi telecomunicaţie, pentru a-i dota pe angajaţii Poliţiei Locale pe care îi trimitea, în interes personal, în misiuni de filaj.

Supranumit „Cattani din Clisură”, după ce presa locală a relatat, cu ani în urmă, „aventurile” sale la vânătoare de infractori pe clisura Dunării, fostul şef al Poliţiei Comunitare Caransebeş (2007-2009) face dezvăluiri incendiare despre modul în care primarul Ion Marcel Vela îşi subordona angajaţii Poliţiei Locale, pentru a-i folosi în misiuni private de spionaj.

„Matrapazlâcurile domnului Ion Marcel Vela pot fi comparate cu acţiunile primarului municipiului Iaşi, domnul Gheorghe Nichita, numai că la o scară mult mai amplă. Astfel, câţiva angajaţi ai Poliţiei Comunitare (Locală), subordonaţi direct mie ca agenţi de ordine şi pază, erau folosiţi fără ordinul meu de către primarul Ion Marcel Vela, în interes personal, cu scopul de a spiona, supraveghea diferite persoane din Primăria Municipiului Caransebeş, politicieni locali care ar fi putut să fie un pericol pentru scaunul şi afacerile personale ale domnului Ion Marcel Vela”, acuză Popa.

El povesteşte cum primarul crease un serviciu paralel cu angajaţi din poliţie care se ocupau cu „treburile murdare ale domnului primar, cum ar fi: plasarea persoanelor de sex feminin pentru petreceri; deplasarea cu maşina primăriei în diverse misiuni de interes personal”. „Menţionez că mai mulţi angajaţi ai Poliţiei Locale dispuneau de aparatură de interceptare foto şi telecomunicaţie, cumpărată din bani publici la ordinul primarului. (...) Pentru a nu fi sanctionaţi de instituţii abilitate ale statului, aceşti angajaţi au fost numiţi pe anumite posturi în cadrul Poliţiei Locale”, scrie Popa.

Ioan Marcel Vela este primarul municipiului Caransebeş de trei mandate, începând cu anul 2004, după ce a avut şi un mandat de viceprimar, dar şi unul de prefect al judeţului Caraş-Severin (2000-2001). Vela este şi preşedintele PNL Caraş-Severin.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-08Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
08 Iun 2015

"angajaţii Poliţiei Locale pe care îi trimitea, în interes personal"LA FRAZA ASTA SE POTRIVESTE ORICE JUDET DIN ROMANIA....POLITIA LOCALA E UN FEL DE MAFIE LOCALA PERSONALA A PRIMARULUI...CONDUSA DE OBICEI DE UN EX-SECURIST IMPLICAT IN AFACERILE PRIMARIEI PRIGOANA FOLOSEA AGENTII LOCALI LA TOATE TAMPENIILE POSIBILE...INCEPAND CU RECRUTAREA DE MOLDOVENI LA CARE LE FABRICA PASAPOARTE FALSE CATE 2-3MII DE PERSOANE LA O ADRESA...SI TERMINAND CU FALSIFICAREA DE ACTE DE PROPRIETATE SI TOT FELUL DE PROCURI NOTARIALE...SI CONTINUAND CU SUPRAVEGHEREA MASINILOR(ANUMITOR PERSOANE) IN TRAFIC....SI BINEINTELES CU COSTURILE DECONTATE DE NEGOITA ULTERIOR POSESORII DE PASAPOARTE "ROMANESTI" ERAU TRIMISI DE DIVERSE RETELE DE CRIMA ORGANIZATA IN EUROPA...LA ACTIUNI MAFIOTE..UITE UN SECURIST KUSHER...SI MARE MASON...MILIARDAR...MAFIA SECURISTA CU EPOLETI
CROCODILUL FLAMAND
08 Iun 2015

PLUS DE ASTA FIRME FANTOMA PE NUMELE MOLDOVENIOR PRIN CARE DESFASURA SPALARE DE BANI DIN CONTRACTELE CU PRIMARIA ...RECLAME...CONTRACTE DIVERSE...ETCETERA
CROCODIL MARE
09 Iun 2015

Numele il caracterizeaza ne goita si mafia Italiana . Mergi pe la Delfinul si afli mai multe . Dar nu stiu cu poate clubul dinamo sa fie afiliat cu el si afacerile lui necurate ?
ANONIM
03 Mai 2016

Foarte adevarat
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray